Hărţile războiului din PSD. De câte voturi este nevoie pentru a-l demite pe Dragnea
Partidul Social Democrat dă în clocot cu mai puţin de 24 de ore înaintea deciziei cu privire la viitorul lui Liviu Dragnea, în fruntea formaţiunii.
Au loc negocieri dure, trocuri, dar şi unele trădări în ambele tabere. Contestatarii liderului, în frunte cu Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Țuțuianu, cred că partidul nu mai are viitor cu un preşedinte "vulnerabil".
Ba mai mult, aceştia susţin că au de partea lor zeci de parlamentari care ar înclina balanţa la orice vot important de acum înainte. În schimb, cei care au rămas cu Dragnea susţin că vor câştiga.
Viitorul politic al lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, dar şi soarta guvernării se negociază intens în aceste momente. Liderii judeţeni ai social democraţilor au venit la Bucureşti pentru a spune dacă îl mai vor sau nu şef pe Liviu Dragnea.
După apariţia scrisorii în care i se cere acestuia să demisioneze imediat din fruntea PSD şi a Camerei Deputaţilor, mai mulţi şefi din teritoriu au fost de acord cu conţinutul epistolei şi o vor susţine la şedinţa Comitetului Executiv.
Potrivit unor surse din partid, dar şi din declaraţiile publice, organizaţiile puternice conduse de lideri cu notorietate la Bucureşti ar fi deja în tabăra anti-Dragnea.
Alături de Bucureşti, Olt şi Dâmboviţa, s-ar regăsi filiala Giurgiu, condusă de Niculae Bădălău, Buzău, coordonată de Marcel Ciolacu şi chiar Ialomiţa cu Marian Neacşu în frunte, până nu de mult omul de încredere al lui Liviu Dragnea. Caraș Severin, Argeş, Mehedinţi, Bistriţa, Brăila, Vaslui, Buzău,Timiş, Cluj, Vrancea şi Călăraşi sunt alte filiale care ar fi făcut deja opţiunea anti-Dragnea.
În plus, Adrian Țuțuianu a anunţat că peste 50 de parlamentari PSD ar putea să nu mai susţină guvernarea dacă Dragnea nu va fi înlăturat, scenariu în care Cabinetul Dăncilă ar rămâne fără sprijin în Parlament şi ar putea fi demis prin moţiune de cenzură.
Adrian Țuțuianu, vicepreşedintele PSD: "Eu cred că există riscul, dacă nu găsim o soluție la problemele serioase pe care le are PSD astăzi, că unii dintre parlamentarii noștri să plece spre alte partide politice. Riscul acesta există, ceea ce poate genera o pierdere a majorității parlamentare."
De partea cealaltă, oamenii fideli lui Liviu Dragnea susţin că au majoritatea în Comitetul Executiv şi se vor opune debarcării liderului.
Filalele PSD de la Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău, Galaţi, Dolj, Gorj, Braşov, Satu Mare, Arad, Alba, Bihor, Teleorman sau Mureş i-ar fi garantat deja susţinere lui Liviu Dragnea.
Până în acest moment, Viorica Dăncilă- cea care deţine funcţia numărul doi în partid şi care ar urma să conducă interimar PSD dacă Liviu Dragnea pleca - nu a spus public de partea cui este în acest scandal uriaş.
Negocierile vor continua însă pentru că sunt organizaţii judeţene care nu au luat o hotărâre. Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, for alcătuit din 68 de membri, va începe vineri la prânz.
Aşadar, contestatarii ar avea nevoie de cel puţin 35 de voturi. Dacă tabăra Dragnea va avea câştig de cauză, unii dintre cei care se opun conducerii ar putea alege să plece din partid.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: PSD, Liviu Dragnea, paul stanescu, adrian tutuianu,
Dată publicare:
20-09-2018 18:17