Negocieri dure în PSD. Organizaţia Constanţa a trecut de partea lui Dragnea

PSD Constanta

Sunt negocieri dure în PSD, cu doar o zi înaintea Comitetului Executiv, ședința la care ar putea fi decisă soarta lui Liviu Dragnea în fruntea partidului!

CITIȚI în acest articol: 

-► PSD Constanţa îl susţine pe Dragnea
-► PSD Sibiu îl va susţine pe Liviu Dragnea
-► PSD Teleorman "îl susţine necondiţionat" pe Dragnea
-► PSD Cluj îl susţine pe Dragnea
-► PSD Argeş cere conducerii partidului "dialog"
-► PSD Sălaj se opune scrisorii prin care se cere demisia lui Dragnea
-► PSD Caraş-Severin cere "fără echivoc" schimbarea lui Dragnea
- ►PSD Bihor îl susţine pe Dragnea
-► Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi susţine "măsurile luate de Dragnea"
-► PSD Alba "merge pe unitate în jurul partidului"
-► PSD Mureș îl susține pe Liviu Dragnea
-► PSD Timiş susţine demersul anti Dragnea
-► Deputat PSD: 80 de deputaţi susţin demersul prin care i se cere demisia lui Dragnea. Să arate că e bărbat
-► Primarii PSD Bistriţa-Năsăud, convocaţi în şedinţă pentru a discuta scrisoarea anti-Dragnea
-► Neacşu: Tot ce am de spus, voi spune în faţa colegilor de partid
-► Preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, va semna scrisoarea împotriva lui Liviu Dragnea
-► Natalia Intotero: PSD nu trece prin cel mai fericit moment
-► Marian Dragomir, vicepreşedinte al PSD Brăila: PSD nu este partidul unui om şi va redeveni partidul unei echipe
-► Liderul organizaţiei municipale PSD Buzău: Liviu Dragnea şi-a confiscat propriul partid
-► Deputatul PSD Răzvan Rotaru cere consultarea membrilor filialei PSD Botoșani înainte de votul din CExN
-► PSD Hunedoara: Apel la unitate în cadrul partidului
-► Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiș va stabili mandatul preşedintelui interimar al filialei pentru şedinţa CExN

Negocierile în interiorul PSD au început după ce mai mulți lideri ai formațiunii l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a prăbușit partidul în sondaje și i-au cerut să demisioneze imediat de la șefia PSD, dar și din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Printre contestatarii principali se numără Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, care au propus ca lider interimar să fie Viorica Dăncilă.

Citește și
Gabriela Firea
Firea: Nu cred că este normal ca Dragnea să facă singur lista pentru europarlamentare
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

"Vor să alinieze partidul cu Iohannis, SRI, SPP și DNA." - a fost replica lui Dragnea.

Cronologia evenimentelor, joi, 20 septembrie - LIVE TEXT:

20:20 PSD Constanţa îl susţine pe Dragnea

Iniţial, organizaţia, care are 2 voturi în CEX, anunţase că va vota împotriva liderului PSD. Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, întrunit joi într-o şedinţă, a decis cu unanimitate de voturi să îl susţină în continuare pe Liviu Dragnea la şefia partidului şi, totodată, face apel la unitate în jurul acestuia, a declarat secretarul executiv al filialei, Lucian Lungoci.

Potrivit acestuia, cele mai importante lucruri sunt în prezent unitatea partidului şi continuarea programului de guvernare.

"Biroul Permanent al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa (...) a adoptat un mandat prin care este mandatat domnul preşedintele Felix Stroe să prezinte poziţia Organizaţiei PSD Constanţa în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD. (...) Organizaţia Judeţeană PSD Constanţa îl susţine în continuare pe domnul Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte ales al partidului şi face apel la unitate în jurul acestuia. Cele mai importante lucruri în acest moment sunt unitatea partidului nostru şi continuarea programului de guvernare, un program validat prin vot de către români şi prin care s-au realizat multe lucruri bune pentru cetăţeni şi pentru ţară", a afirmat Lucian Lungoci.

Referitor la semnatarii scrisorii prin care i se cere lui Liviu Dragnea demisia din fruntea partidului, Lungoci a spus că "PSD este un partid guvernat de regulile democraţiei şi este dreptul fiecăruia la opinie".

20:00 PSD Sibiu îl va susţine pe Liviu Dragnea

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, care este şi lider al PSD SIbiu, a declarat, joi seară, că Liviu Dragnea a fost votat de către toţi membrii de partid, iar potrivit Statutului, în Comitetul Executiv Naţional ”nu se poate pune problema demiterii preşedintelui”. Trif susţine că i-a fost oferit, în unanimitate, mandat să-l susţină pe Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

”Sunt preşedintele PSD Sibiu, dar fac parte în acelaşi timp şi din Guvernul PSD condus de doamna Viorica Dăncilă. Aşa că rolul meu este, înainte de toate, să îmi adun oamenii la o masă rotundă şi împreună să luăm o decizie. La PSD majoritatea a decis întotdeauna, la PSD Sibiu echipa este la fel de puternică şi unită.

Am primit mandat din partea Biroului Permanent Judeţean, pentru a transmite un mesaj clar de unitate şi de susţinere a Programului de Guvernare”, a transmis, joi seară, Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Acesta afirmă că ”toate deciziile politice trebuie discutate întâi în cadrul forurilor de conducere”.

”Orice atacuri la persoană trebuie să înceteze imediat. Preşedintele partidului a fost votat de către toţi membrii, astfel încât, în Comitetul Executiv Naţional de mâine, conform Statutului, nu se poate pune problema demiterii preşedintelui.

Românii aşteaptă de la noi continuarea proiectelor de investiţii şi a creşterilor veniturilor populaţiei. În calitate de ministru vă spun că acest Guvern are foarte multe proiecte de dus la bun sfârşit şi voi susţine guvernul PSD-ALDE, mai ales că românii au nevoie la această oră de un executiv puternic prin stabilitatea guvernării. Acesta este mandatul meu la finalul şedinţei, exprimat prin vot unanim de către toţi parlamentarii şi primarii PSD care fac parte din Biroul Permanent Judeţean”, mai spune Trif.

19:45 PSD Teleorman "îl susţine necondiţionat" pe Dragnea

Organizaţia PSD Teleorman îl susţine necondiţionat pe preşedintele partidului Liviu Dragnea, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

El a afirmat că a fost surprins de scrisoarea prin care mai mulţi social-democraţi solicită demisia preşedintelui partidului şi consideră că respectivele chestiuni trebuiau să fie discutate mai întâi în interiorul formaţiunii, în forurile statutare.

"Organizaţia PSD Teleorman îl susţine necondiţionat pe preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Am discutat şi în cadru statutar şi foarte multe telefoane pe care le-am primit de la membrii noştri de partid, vorbesc de membri simpli de partid, simpatizanţii noştri, (...), pe lângă discuţiile pe care le-am avut în forurile statutare. Scrisoarea m-a surprins şi pe mine, pentru că, de la ultimul CExN pe care l-am avut la Neptun au trecut doar trei săptămâni. Acolo nu am simţit că ar fi vreo stare de tensiune. Sigur, pot fi păreri pro şi contra, pot fi anumite stări de nemulţumire, dar toate chestiunile acestea trebuie discutate în interiorul partidului, în cadrul acestor organe de conducere pe care le are partidul, conform statutului. Este ca şi în familie în viaţa unui partid. Eu cred că prima dată, înainte de a discuta cu vecinii, înainte de a ieşi pe stradă, e bine să discuţi în cadrul familiei. Eu cred că asta trebuia făcut înainte de a fi făcută publică această scrisoare", a afirmat Gâdea.

El a afirmat că speră ca, la CEX să se găsească o soluţie "în care să se regăsească toţi colegii".

"Cred că mâine (vineri) toate lucrurile acestea vor fi discutate în CEx, sigur, vor fi păreri pro şi contra, vor fi argumente de o parte şi de alta şi sper ca, la final, să fie găsită o soluţie în care să se regăsească toţi colegii din cadrul CEx-ului pentru că sunt foarte mulţi membri de partid care spun: 'domne, nu e bine să existe tensiune, noi avem un program de guvernare, mai sunt lucruri pe care trebuie să le facem în perioada următoare'. Şi cred că aici trebuie să se concentreze partidul foarte tare şi Guvernul României, pe ceea ce am promis românilor în primul rând, în campania din 2016. Sunt lucruri care s-au realizat şi sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm în perioada următoare. Iar concluziile să le tragem în 2020, după patru ani de guvernare", a spus Adrian Gâdea.

Întrebat dacă vor fi sancţionaţi semnatarii scrisorii, liderul PSD Teleorman a susţinut că nu se pune problema şi că este necesară o discuţie, cu argumente.

Gâdea a adăugat că nu se poate vorbi de demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, deoarece acesta a fost ales la Congres.

"Nu, nu, dar nici nu s-a pus problema de vreo sancţiune (pentru semnatarii scrisorii n.r. ), nu. Trebuie o discuţie cu argumente. Membrii de partid l-au votat pe domnul Liviu Dragnea. Nu putem vorbi de o demisie, pentru că demisia, până la urmă, este un act unilateral de voinţă, iar preşedintele partidului a fost ales de membrii cu majoritate covârşitoare la acel moment. Mai este un an, un an şi ceva de mandat, ajungem în 2019, vor fi organizate alte alegeri, vor avea nişte concluzii - a fost bine sub conducerea lui Liviu Dragnea, n-a fost bine - şi au posibilitatea să-şi exprime anumite nemulţumiri prin a pune ştampila când vom organiza alegeri pentru preşedintele partidului. Pe de altă parte, sunt milioane de români care ne-au acordat încrederea şi au în continuare încredere în actul de guvernare şi în coaliţia de guvernare PSD - ALDE. Eu cred că nu trebuie să neglijăm această uriaşă responsabilitate pe care ne-au dat-o cetăţenii români", a afirmat preşedintele PSD Teleorman.

Adrian Gâdea a menţionat că PSD "a demonstrat că poate guverna în folosul cetăţenilor" şi că susţine investiţiile locale. El a dat exemplul PNDL, "un program care a fost conceput de Liviu Dragnea şi este un program de succes"

19:15 PSD Cluj îl susţine pe Dragnea

Biroul Permanent Judeţean al PSD Cluj a decis să-l susţină pe Liviu Dragnea, despre care spune că nu trebuie să demisioneze.

Deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi, potrivit unui comunicat al PSD Cluj.

"1. Susţinerea necondiţionată a Guvernului PSD+ALDE şi a programului de guvernare. 2. Solicită membrilor CEX soluţionarea divergenţelor în interiorul partidului şi rezolvarea tuturor problemelor în cadru statutar. 3. Preşedintele Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze", sunt deciziile PSD Cluj, potrivit comunicatului organizaţiei.

19:00 PSD Argeş cere conducerii partidului "dialog"

 Comitetul Executiv al PSD Argeş a adoptat, joi, o rezoluţie în care, printre altele, solicită conducerii partidului deschidere spre dialog şi o remaniere pentru impulsionarea activităţii guvernamentale.

Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele PSD Argeş, senatorul Şerban Valeca, Comitetul Executiv a decis, cu majoritate de voturi, să susţină "menţinerea unităţii partidului şi îndeplinirea programului de guvernare în baza căruia PSD a câştigat alegerile şi votul majoritar al argeşenilor".

"De asemenea, CEx al PSD Argeş solicită eliminarea disputelor interne şi continuarea guvernării conform programului aprobat de majoritatea românilor, program realizat în mare măsură, până în acest moment", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, CEx al PSD Argeş mai solicită "în mod expres" deschiderea spre dialog a conducerii partidului, profesionalizarea comunicării şi impulsionarea activităţii guvernamentale printr-o remaniere "substanţială".

"Menţionăm faptul că unitatea partidului reprezintă totodată şi o responsabilitate naţională faţă de provocările momentului", se subliniază în comunicat.

18:15 PSD Sălaj se opune scrisorii prin care se cere demisia lui Dragnea

Organizaţia judeţeană Sălaj a PSD l-a mandat, joi, pe preşedintele Tiberiu Marc, să nu susţină la Comitetul Executiv Naţional de vineri scrisoarea semnată de Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu, prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii joi, Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat - Organizaţia Judeţeană Sălaj a decis ca Tiberiu Marc să prezinte poziţia fermă a membrilor de partid în cadrul CEx Naţional al PSD, poziţie prin care se face apel la unitate, stabilitate şi decenţă.

"Avem ocazia în şedinţa Comitetului Executiv Naţional să dovedim că suntem responsabili şi faţă de partid, şi faţă de cei care au investit încredere în noi. Trebuie să dăm dovadă de maturitate şi înţelepciune, de aceea nu susţinem scrisoarea celor trei colegi. Dacă vorbim doar de persoane, tabere, răfuieli, înseamnă că abandonăm Statutul PSD, comunicarea internă, comunicarea despre proiectele locale şi naţionale, că abandonăm programul de guvernare. Într-un cuvânt, abandonăm drumul pe care ni l-am asumat când am cerut votul de încredere al cetăţenilor şi ne ducem într-o aventură cu final imprevizibil", afirmă, în cadrul comunicatului, liderul PSD Sălaj.

18:00 PSD Caraş-Severin cere "fără echivoc" schimbarea lui Dragnea

Preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, are mandatul filialei pe care o conduce de a cere, "fără echivoc", plecarea lui Liviu Dragnea din fruntea Partidului Social Democrat, dar şi din cea a Camerei Deputaţilor, după votul dat joi, la Reşiţa, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean al acestei formaţiuni politice.

"A fost o şedinţă extrem de civilizată, în care s-au adus argumente pro şi contra schimbării lui Liviu Dragnea, atât din fruntea partidului, cât şi de la Camera Deputaţilor. E drept, au fost mai multe argumente pro schimbarea sa, ceea ce s-a reflectat şi în votul dat de membrii CEx. Au fost 70 de voturi pentru, zece împotrivă şi trei abţineri, dovadă că PSD Caraş-Severin rămâne un partid puternic, un partid unit, în care democraţia este la ea acasă, în care există libertatea de opinie şi de exprimare", a declarat pentru AGERPRES Mocioalcă.

17:30 PSD Bihor îl susţine pe Dragnea

Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PSD Bihor a decis joi, prin votul unanim al membrilor, susţinerea din partea organizaţiei pentru conducerea aleasă statutar a partidului şi pentru preşedintele Liviu Dragnea.

"Cu unanimitate, membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD au decis susţinerea în continuare a lui Liviu Dragnea şi a conducerii, rămânerii la guvernare. S-a discutat cu fiecare în parte - suntem 23 în BPJ, cu mine -, cu unii telefonic, dacă nu au putut să vină personal şi chiar eu sunt la Bucureşti. Dar decizia este unanimă", a declarat, pentru AGERPRES, liderul PSD Bihor, Ioan Mang.

Comunicatul PSD Bihor, remis în urma şedinţei BPJ, reaminteşte şi decizia unanimă a primarilor din cadrul organizaţiei judeţene exprimată în şedinţa din 18 septembrie de a respinge cererea privind demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi de a continua proiectele şi politicile guvernamentale aflate în derulare.

"Într-o perioadă în care forţele politice de dreapta, la nivel european şi naţional, fac tot ce le stă în putere pentru a împiedica guvernul PSD să îşi ducă la îndeplinire mandatul încredinţat de români, membrii PSD Bihor consideră că toţi cei care se alătură acestor încercări fac, în mod evident, jocul mizerabil al adversarilor partidului. În opinia membrilor Biroului Permanent Judeţean al PSD Bihor, acest demers profund incorect - prin care se încearcă subminarea unui guvern ales democratic şi ruperea celui mai important partid din România - este îndreptat clar împotriva stabilităţii ţării", se arată în comunicat.

Pentru a nu afecta buna funcţionare a guvernării şi interesele românilor, este "esenţial", susţine sursa, ca în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD să se găsească soluţiile optime "pentru a stinge cât mai repede conflictul generat de nemulţumirile şi frustrările anumitor indivizi şi grupări".

"PSD trebuie să rămână unit şi concentrat pe punerea în aplicare a măsurilor din Programul de guvernare pentru care a fost votat de milioane de români. Nu putem să-i dezamăgim pe cei care ne-au acordat încrederea lor şi nu putem fi părtaşi la aruncarea României în haos tocmai în Anul Centenarului, înainte de unul dintre cele mai importante momente pentru România ca stat membru al Uniunii Europene, deţinerea Preşedinţiei Consiliului UE", se mai arată în mesajul PSD Bihor.

17:25 Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi susţine "măsurile luate de Dragnea"

Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi a anunţat joi că "îşi exprimă aprecierea faţă de conducerea partidului şi de măsurile luate prin programul de guvernare", precum şi susţinerea faţă de deciziile luate de Liviu Dragnea "pentru întărirea şi unitatea partidului".

"Membrii Biroului Executiv Central al Organizaţiei Pensionarilor Social Democraţi, ca structură internă a Partidului Social Democrat, şi preşedinţii organizaţiilor judeţene ale OPSD, cu excepţia a două judeţe, reprezentanţi ai celor 2.841 de organizaţii municipale, orăşeneşti şi comunale, cuprinzând peste 380.000 de membri şi simpatizanţi, îşi exprimă aprecierea faţă de conducerea Partidului Social Democrat şi măsurile luate prin programul de guvernare pentru îmbunătăţirea vieţii persoanelor vârstnice şi asigurarea unui trai decent al acestora. Susţinem măsurile luate de conducerea partidului, de către preşedintele Liviu Dragnea, pentru întărirea şi unitatea partidului, combaterea tendinţelor de dezbinare şi incitarea la încălcarea prevederilor statutare. Dorim ca problemele interne ale partidului să fie rezolvate conform prevederilor Statutului PSD, în mod colectiv, prin dezbatere în organismele sale alese", se arată într-un comunicat semnat de Ion Popa, preşedintele OPSD.

ora 17:10 PSD Alba "merge pe unitate în jurul partidului"

Liderul social-democraţilor din Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că are mandat din partea colegilor săi de organizaţie ca la şedinţa de vineri a Comitetului Executiv Naţional (CExN) să militeze pentru unitatea partidului şi a păstrării guvernării, urmând, totodată, ca în funcţie de discuţiile care vor avea loc să decidă la faţa locului cum anume se va poziţiona.

Dîrzu a evitat să spună concret dacă îl va susţine sau nu pe Liviu Dragnea în continuare, menţionând că speră ca, în urma discuţiilor din CExN, să nu se ajungă la situaţia de a se vota o demitere.

"PSD Alba merge pe unitate în jurul partidului şi guvernare. Nu trebuie să fie un vot mâine neapărat", a afirmat Ioan Dîrzu.  El a adăugat că, în funcţie de întrebările şi răspunsurile din CExN, are "libera decizie" de a se pronunţa, mandatat fiind joi în acest sens de către colegii săi din organizaţia judeţeană.

ora 15.25 PSD Mureș îl susține pe Liviu Dragnea

PSD Mureș a anunțat că a hotărât susținerea lui Liviu Dragnea la conducerea PSD ”pentru binele românilor, binele României și aducerea la îndeplinire a programului de guvernare”. 

ora 14.35 PSD Timiş susţine demersul semnatarilor scrisorii prin care se cere demisia lui Dragnea

Preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a fost mandatat de conducerea organizaţiei să susţină în Comitetul Executiv Naţional care va avea loc la Bucureşti demersul semnatarilor scrisorii prin care se cere demisia din funcţia de lider al PSD a lui Liviu Dragnea, decizia fiind luată joi, în şedinţa Comitetului Executiv Judeţean.

"Am discutat, aşa cum este normal, cu colegii mei, pentru că votul din Comitetul Executiv trebuie să reprezinte organizaţia, nu pe mine personal. Decizia de a susţine iniţiativa colegilor care au semnat acea scrisoare a fost luată cu un vot masiv "pentru", aşa că mandatul cu care merg la Bucureşti este foarte clar", a declarat preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, într-un comunicat citat de Agerpres.

ora 14.00 Deputat PSD: 80 de deputaţi susţin demersul prin care i se cere demisia lui Dragnea. Să arate că e bărbat

Deputatul PSD de Botoşani Răzvan Rotaru spune că aproximativ 80 de deputaţi ai partidului susţin demersul celor trei lideri ai PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului şi a Camarei Deputaţilor.

El a afirmat că Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase loc unei echipe care vrea să construiască partidul.

"Dacă vrea binele partidului cu adevărat, să facă acel pas în spate şi să demonstreze că e bărbat", spune deputatul social-democrat, potrivit News.ro.

-► ora 13:10 Primarii PSD Bistriţa-Năsăud, convocaţi în şedinţă pentru a discuta scrisoarea anti-Dragnea

Cei aproximativ 40 de primari PSD din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost convocaţi, joi după-masă, la o întâlnire în cadrul căreia se va analiza scrisoarea anti-Dragnea semnată de anumiţi lideri ai partidului şi poziţia filialei judeţene în cadrul Comitetului Executiv Naţional de vineri.

Întâlnirea a fost confirmată pentru Agerpres de către secretarul general al filialei, Romeo Florian. "O să ne întâlnim cu primarii şi o să luăm o decizie. Ne vom întâlni astăzi, după-masă, după ora 4,00. În primul rând, primarii, şi pe urmă şi restul", a spus Florian.

Potrivit secretarului general al PSD Bistriţa-Năsăud, decizia va fi comunicată public ulterior, cel mai probabil prin intermediul unui comunicat de presă.

De la această întâlnire vor lipsi preşedintele organizaţiei PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care conduce şi Consiliul Judeţean şi care este plecat din ţară, neputând fi contactat telefonic.

Printre absenţi se vor număra şi preşedintele executiv al filialei judeţene, Nicolae Moldovan, primar al oraşului Beclean, care a declarat că nu poate fi prezent la întâlnire.

În afară de preşedintele Radu Moldovan, filiala Bistriţa-Năsăud a PSD mai are doi reprezentanţi în Comitetul Executiv Naţional: pe Doina Pană, vicepreşedinte la nivel naţional, şi pe Daniel Suciu, liderul grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, ambii aflându-se în aceste zile la Bucureşti.

-► ora 12:50 Neacşu: Tot ce am de spus, voi spune în faţa colegilor de partid; aşa mi se pare normal

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat joi, referitor la situaţia din partid, că i se pare normal ca tot ceea ce are de spus să comunice colegilor de partid, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional.

"Tot ce am de spus voi spune în Comitetul Executiv. (...) Am spus ieri ce aveam de spus. Voi mai spune în faţa colegilor de partid, că aşa mi se pare normal. Nu mă provocaţi, dacă am spus că voi spune la Comitetul Executiv, aşa voi face", le-a răspuns Neacşu, la Palatul Parlamentului, ziariştilor care l-au întrebat despre scrisoarea deschisă prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea.

Marian Neacşu a făcut aceste declaraţii după ce a ieşit din biroul liderului grupului PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu.

-► ora 12:45 Preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, va semna scrisoarea anti Dragnea

Primul preşedinte de Consiliu Judeţean din ţară care şi-a exprimat poziţia faţă de scrisoarea transmisă conducerii PSD, este cel din Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, care a declarat, pentru Agerpres, că susţine cele afirmate în scrisoare şi este alături de deputatul PSD, Ion Mocioalcă.

"În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului Executiv al PSD Caraş-Severin, convocat de preşedintele filialei judeţene, deputatul Ion Mocioalcă. Tema o constituie scrisoarea înaintată conducerii PSD de către vicepreşedinţi ai partidului şi de către preşedinţi de organizaţii judeţene. În şedinţa din această după-amiază, preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, va supune discuţiei această scrisoare, pentru că pe parcursul zilei de vineri va fi un Comitet Executiv Naţional, unde se va participa cu un punct de vedere unitar. Eu, personal, voi semna această scrisoare, pentru că am fost şi sunt alături de preşedintele Ion Mocioalcă. Ştiu ce conţine scrisoarea şi o voi semna", a declarat joi, preşedintele CJ Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

-► ora 12:35 Natalia Intotero: PSD nu trece prin cel mai fericit moment

Vicepreşedintele PSD, Natalia Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a declarat joi, la Galaţi, că partidul din care face parte nu trece prin cel mai fericit moment, dar că problemele interne ale formaţiunii politice vor fi clarificate vineri, când va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN).

"PSD nu trece prin cel mai fericit moment, însă cred că noi, în continuare, trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din ţară, din afara graniţelor, iar chestiunile politice le vom discuta şi le vom clarifica mâine (la CExN - n.r.)", a spus Intotero.

Chestionată dacă va avea un cuvânt de spus în şedinţa CExN, ţinând cont de faptul că este vicepreşedinte la nivel naţional şi ministru, Intotero a răspuns:

"Cuvântul îl voi spune mâine în şedinţă, astăzi sunt aici pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni şi chiar aş vrea ca de aici să pornească ştiri prin care să încercăm cu toţii să avem cât mai puţine cazuri de acest gen. Azi-dimineaţă am primit mesajul disperat al unei doamne diriginte care îmi spunea că elevul ei merituos a decedat undeva în Marea Britanie şi părinţii nu ştiu cum să îl aducă acasă. Şi acesta este un alt caz printre sutele de cazuri, din păcate, care se întâmplă zilnic. Aceasta este preocuparea mea".

La întrebarea dacă activitatea ministerului pe care îl conduce şi a guvernului, în general, este afectată de frământările din PSD, demnitarul social-democrat a afirmat: "Eu alerg, de două zile am fost la Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, la dumneavoastră astăzi, în următoarele ore la Brăila. Noi încercăm să ne face datoria".

Intotero nu a vrut să comenteze dacă a fost corect sau nu ca problemele din PSD să apară întâi în presă sub forma unei scrisori.

ora 12.15 Marian Dragomir, vicepreşedinte al PSD Brăila: PSD nu este partidul unui om şi va redeveni partidul unei echipe

Marian Dragomir a făcut public joi, într-o postare pe Facebook, faptul că preşedintele organizaţiei judeţene, Ion Rotaru, a avut mandat din partea colegilor pentru a semna scrisoarea în care se cere demisia şefului partidului, Liviu Dragnea.

"Organizaţia PSD Brăila a hotărât că este nevoie de o discuţie în Comitetul Executiv Naţional pentru a readuce starea de dialog şi normalitate în PSD. Semnătura domnului preşedinte Ion Rotaru pe scrisoarea colegilor noştri reprezintă voinţa organizaţiei PSD Brăila. Direct şi tranşant, ca de fiecare dată, susţin că este necesară o nouă abordare în PSD, iar cei care au evitat dialogul trebuie să plece, pentru a nu ajunge să fie scoşi pe uşa din dos.

PSD nu este partidul unui om şi va redeveni partidul unei echipe. Domnule Liviu Dragnea, viitorul PSD va fi fără implicarea dumneavoastră în conducerea partidului. Avem nevoie de un lider puternic, serios, carismatic, un om al dialogului şi conducerii participative", a scris Dragomir pe contul său de socializare.

Marian Dragomir a mai amintit că scorul de 57% obţinut de PSD în municipiul Brăila, la alegerile din 2016, demonstrează "implicarea fiecărui membru, performanţa echipei de la Brăila şi ne obligă să luăm în timp util toate măsurile, pentru ca faptele noastre de la nivel local să nu fie puse în umbră de gafele de la nivel naţional".

"Dialogul şi respectul reciproc reprezintă forţa PSD Brăila. Voi rămâne membru PSD şi voi lupta în interiorul partidului, pentru ca valorile social democrate să fie respectate", a completat Dragomir.

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, a declarat că susţine poziţia organizaţiei PSD Brăila şi consideră că în partid trebuie respectat principiul deciziilor luate în mod democratic.

ora 11.45 Preşedintele organizaţiei municipale PSD Buzău: Liviu Dragnea şi-a confiscat propriul partid

Preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău, Constantin Toma, care este şi primarul oraşului Buzău, consideră că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, "şi-a confiscat propriul partid", iar "ţara şi fiecare român au nevoie de altceva".

"Nu cred că vreodată după 1990 a fost vreun om care să aibă atâţia oameni împotriva sa, inclusiv din propria echipă. Liviu Dragnea şi-a confiscat propriul partid şi prin faptul că PSD-ul a câştigat alegerile, a confiscat şi ţara! Îi felicit pe Marcel Ciolacu şi pe ceilalţi colegi din conducere care au demarat acţiunea de schimbare a acestui lider ce nu-şi înţelege rostul! Ţara şi fiecare român au nevoie de altceva!", a scris preşedintele organizaţiei municipale a PSD Buzău pe Facebook, potrivit News.ro.

ora 10.35 Deputatul Răzvan Rotaru cere consultarea membrilor filialei PSD Botoșani înainte de votul din CExN

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru cere conducerii organizaţiei judeţene a PSD Botoşani să consulte membrii filialei înainte de votul de vineri din Comitetul Executiv Naţional al partidului, când se va pune în discuţie scrisoarea privind demisia preşedintelui Liviu Dragnea.

Rotaru a declarat, joi, pentru Agerpres, că preşedintele PSD Botoşani, senatorul Doina Federovici, trebuie să aibă în CExN un mandat din partea organizaţiei, înainte de a exprima votul în numele acesteia.

ora 09.50 PSD Hunedoara: Apel la unitate în cadrul partidului

Conducerea filialei judeţene PSD Hunedoara face un apel la unitate în cadrul partidului, considerând că este momentul ca disputele interne să înceteze şi să fie continuat programul de guvernare, despre care susţine că a fost realizat "în mare măsură", reiese dintr-un comunicat transmis joi.

"Considerăm că este momentul să lăsăm la o parte disputele interne şi să continuăm programul de guvernare, realizat până acum în mare măsură. PSD trebuie să rămână unit pentru că anul viitor ne aşteaptă un dublu test electoral: alegerile pentru Parlamentul European şi alegerile prezidenţiale pentru care trebuie să fim pregătiţi încă de pe acum", se arată în comunicatul PSD Hunedoara.

Potrivit documentului citat, Biroul Permanent al filialei judeţene PSD Hunedoara a analizat săptămâna trecută situaţia "semnalată în mass-media despre presupuse tensiuni" la nivelul central al partidului.

ora 09.45 Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiș va stabili mandatul preşedintelui interimar al filialei pentru şedinţa CExN

Comitetul Executiv Judeţean al PSD Timiş va stabili, joi, mandatul preşedintelui interimar al filialei, Călin Dobra, pentru şedinţa CExN care va avea loc vineri, la Bucureşti.

"Decizia pe care o vom lua trebuie însă să reflecte mesajul celor pe care membrii forului de conducere îi reprezintă. Va fi un mandat imperativ rezultat, cu siguranţă, în urma unei dezbateri la care fiecare dintre noi va fi invitat să îşi expună părerea", a declarat deputata PSD de Timiş Bianca Gavriliţă, citată într-un comunicat remis Agerpres.

Deputata a afirmat că şedinţa CExN de vineri va clarifica, cu siguranţă, situaţia din partid, iar acest lucru va demonstra încă o dată că "PSD este un partid care poate trece peste orice impas, prin găsirea celei mai bune soluţii".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Traian Băsescu: ”PSD este cel mai mare focar de pesta porcină africană din ţară”
Traian Băsescu: ”PSD este cel mai mare focar de pesta porcină africană din ţară”

”PSD cel mai mare focar de pestă porcină africană din ţară”, susține fostul președinte Traian Băsescu într-un mesaj pe Facebook.

Firea: Nu cred că este normal ca Dragnea să facă singur lista pentru europarlamentare
Firea: Nu cred că este normal ca Dragnea să facă singur lista pentru europarlamentare

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al Partidului Social Democrat, a afirmat că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar fi stabilit singur lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare, fără a se consulta cu ceilalţi membri.

Lia Olguța Vasilescu: „Nu mă văd votând vreodată împotriva lui Paul Stănescu”
Lia Olguța Vasilescu: „Nu mă văd votând vreodată împotriva lui Paul Stănescu”

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat miercuri că „nu se vede votând împotriva lui Paul Stănescu”, iar că formațiunea „va pierde” indiferent de situație.

Gabriela Firea: „Ne sunt telefoanele urmărite, ascultate, monitorizate. Mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu!”
Gabriela Firea: „Ne sunt telefoanele urmărite, ascultate, monitorizate. Mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu!”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat miercuri seară că telefoanele mai multor colegi din PSDsunt „urmărite, ascultate, monitorizate”.

Recomandări
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu. Nu sunt victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc, vineri dimineață, la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.  

Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor
Primele imagini din locul în care a căzut o dronă militară în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit joi seară pe un câmp, la aproximativ 15 kilometri de oraș, în Insula Mare a Brăilei.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.