Legea Educatiei a fost adoptata de Guvern!
UPDATE: Anuntul a fost facut chiar de catre ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Documentul urmeaza sa fie transmis in Parlament spre dezbatere in regim de urgenta.
Guvernul va solicita Parlamentului ca proiectul de lege privind educatia nationala sa fie dezbatut in regim de urgenta si adoptat pana la sfarsitul actualei sesiuni.
Pe de alta parte, presedintele FSLI, Aurel Cornea, a declarat ca sindicalistii nu cunosc noua forma a proiectului de lege a Educatiei, aprobat luni de Guvern.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Continua telenovela Legii educatiei cu o noua editie «Surprize-Surprize», deoarece noi nu cunoastem noua forma a proiectului adoptat de Guvern", a spus Aurel Cornea.
In aceste conditii, FSLI a declansat, luni, un referendum la nivel national pe principalele probleme care ii nemultumesc pe sindicalisti cu privire la proiectul de lege, si anume titularizarea, structura scolara, managemerntul unitatii de invatamant, acordarea de fonduri per capita si pentru invatamantul privat.
Executivul s-a reunit intr-o sedinta speciala pentru a discuta proiectul legii Educatiei, astfel incat acest document sa ajunga cat mai repede in Parlament.
De altfel, conducerea Ministerului Educatiei a organizat mai multe dezbateri publice privind actul normativ, in majoritatea dintre acestea fiind ceruta prelungirea discutiilor.
Initial, Ministerul Educatiei a anuntat ca dezbaterile publice vor dura numai doua saptamani, fapt care a starnit nemultumirea sindicatelor si a partidelor din opozitie. Discutiile pe marginea actelor normative dureaza, potrivi legii o luna.
Principalele modificari propuse prin proiectul de lege vizeaza introducerea obligativitatii invatamantului pana la varsta de 16 ani si a claselor pregatitoare, dar si introducerea clasei a IX-a in invatamantul gimnazial.
Senatorii PSD l-au acuzat pe ministrul Educatiei ca nu a respectat procedura legislativa pentru Legea educatiei si nu a organizat o dezbatere publica asupra proiectului inainte de a-l supune aprobarii in Guvern si trimiterii la Parlament.
Ecaterina Andronescu a lansat mai multe critici la adresa proiectului de lege, acuzand actuala putere ca incearca, prin modificarile propuse, "sa creasca si mai mult controlul asupra universitatilor si institutiilor de invatamant".
Sursa: Mediafax
Etichete: invatamant, emil boc, proiecte, legea educației,
Dată publicare:
12-04-2010 00:00