Guvernul Ponta 4 intra marti in functie. Ce a promis fiecare dintre noii ministri ca va face in mandatul sau

×
Codul embed a fost copiat

Cu opt ministri noi, fara UDMR, dar cu partidul lui Calin Popescu-Tariceanu cooptat la guvernare, Cabinetul Victor Ponta vrea sa ramana la Palatul Victoria, pana in 2016.

Dupa votul de luni seara, Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca ceremonia de depunere a juramantului de catre noul Cabinet sa fie organizata in aceasta seara, la ora 20.30. Pana atunci, in cursul zilei de marti, noii ministri vor efectua predarea-primirea dosarelor cu fostii ministri .

Victor Ponta spune ca ar vrea sa-si duca mandatul pana la final: "A fost o problema de energie a mea si de credinta ca pot sa duc la bun sfarsit ce am inceput in mai 2012. Mi-am recapatat aceasta incredere - nu in totalitate, recunosc, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le fac altfel - si cred ca o sa invat mai mult din infrangerea din 16 noiembrie decat am invatat din victoriile anterioare"

Cabinetul propus de Victor Ponta este pe jumatate nou. Cu un singur vicepremier - Gabriel Oprea -, Guvernul a fost parasit de cei de la UDMR, dar in componenta intra doi liberali din guparea Tariceanu. Inaintea votului din plen, ministrii noi au fost audiati in comisiile de specialitate. Cu toate ca PSD are majoritate in Parlament, unul dintre cei propusi a fost respins la audieri si a ratat sansa de a fi ministru. Este vorba despre senatorul Adrian Anghel, propus la ministerul care se ocupa de romanii de pretutindeni si pe care Victor Ponta l-a inlocuit deputatul PSD Angel Tilvar

Ceilalti ministri propusi au trecut fara emotii testul audierilor in comisii. Senatorul PSD Darius Valcov a fost avizat de Parlament sa preia Ministerul Finantelor, dupa ce le-a vorbit alesilor despre reducerea TVA de la 24% la 22 sau chiar 21%. Dar asta numai daca, in 2015, vor fi incasari suplimentare la bugetul de stat de doua - trei miliarde de lei.

Citește și
Victor Ponta isi musca buza de jos un reporter ii face poza
Mircea Geoana: "Sunt convins ca un Tony Blair i-ar fi spus lui Ponta sa-si dea demisia din toate functiile"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Si Mihai Tudose a primit verde din partea comisiei de specialitate pentru a deveni ministru al Economiei. Deputat PSD la al patrulea mandat, Tudose le-a spus colegilor, in gluma, ca il recomanda vocea, talentul si inaltimea. Cat despre proiectele de la minister, privatizarea Oltchim va fi o prioritate, a anuntat Tudose.

Aviz favorabil a primit si deputatul Ionut Vulpescu, propus pentru Ministerul Culturii, ramas vacant dupa retragerea UDMR de la guvernare. Nascut in 1976, Vulpescu a absovit Teologia si este un apropiat al fostului presedinte Ion Iliescu.

Pesedistul Sorin Grindeanu, deputat PSD la primul mandat, a fost validat ca ministru al Comunicatiilor. In trecut, acesta a fost viceprimar al municipiului Timisoara.

Rectorul de la Agronomie din Bucuresti, profesorul Sorin Campeanu este propunerea celor de la Partidul Conservator pentru Ministerul Educatiei.

Un alt nume nou este cel al Gratielei Gavrilescu, propusa in Guvern de liberalii lui Calin Popescu Tariceanu. Deputat ales pe listele PNL, ea a fost avizata de comisii pentru a conduce Ministerul Mediului. Andrei Gerea, tot din partea PLR, a fost desemnat pentru Ministerul Energiei si al IMM-urilor. Deputat de Arges, acesta a mai facut parte din Cabinetul USL .

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Guvernul Ponta IV, VOTAT in Parlament: 377 voturi
Guvernul Ponta IV, VOTAT in Parlament: 377 voturi "pentru", 134 "impotriva". Noul Cabinet va depune juramantul marti seara

Guvernul Ponta IV primit votul de incredere al Parlamentului. Au fost 377 de voturi pentru noul Executiv, in timp ce impotriva au votat doar 134 de senatori si deputati.

Mircea Geoana:
Mircea Geoana: "Sunt convins ca un Tony Blair i-ar fi spus lui Ponta sa-si dea demisia din toate functiile"

Fostul presedinte al PSD Mircea Geoana a declarat, referindu-se la reforma pe care Ponta si Dragnea vor sa o promoveze in PSD privind separarea functiei publice de cea administrativa, ca cei doi ar trebui sa inceapa cu varful partidului.

Kelemen: UDMR a decis sa dea un
Kelemen: UDMR a decis sa dea un "cec in alb" lui Ponta si sa voteze Guvernul

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca parlamentarii Uniunii au decis, cu majoritate de voturi, sa-i dea un ”cec in alb” premierului Victor Ponta si sa voteze Guvernul Ponta 4 in Parlament.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.