Guvernul va suplimenta cu 750 numărul de posturi din învăţământul preuniversitar
Guvernul României a aprobat, în ședința de joi, suplimentarea cu 750 de posturi a necesarului pentru personalul din unitățile de învățământ preuniversitar de stat.
„Ministerul Educaţiei vă adresează solicitarea de a fi de acord cu introducerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre pentru modificarea hotărârii Guvernului 24/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, în sensul în care se suplimentează numărul de posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar, vorbim de personal didactic şi nedidactic auxiliar cu un număr de 750 de posturi”, a declarat un secretar de stat din Ministerul Educaţiei, joi la începutul şedinţei de Guvern.
Se prelungește măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi în DSP-urile din țară
Tot în ședința de joi, la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii.
Conform actului normativ, se prelungește încă șase luni măsura de suplimentare a numărului de 2.000 posturi pentru personal contractual necesar în cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și serviciilor de ambulanţă și Serviciul de ambulanță București-Ilfov.
Măsura este necesară având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice determinată de creșterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus pe teritoriul României, care duce și la suplimentarea atribuțiilor personalului medical din cadrul direcțiilor de sănătate publică și serviciilor de ambulanță în această perioadă.
Astfel, începând cu data de 12 octombrie 2020, pe o perioadă de 6 luni, numărul maxim de posturi din directiile de sănătate publică și serviciile de ambulanță se suplimentează cu 2.000 de posturi, din care:
1) 1000 de posturi pentru direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti;
2) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov.
Guvernul modifică Ordonanța de Urgență privind mediatizarea informațiilor despre Covid-19
Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, prin ordonanţă de urgenţă, modificarea OUG 63/2020 pentru organizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare publică în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19.
"Prin prezentul act normativ se are în vedere ca, în situaţia în care sumele prevăzute pentru campaniile de informare publică nu se utilizează integral pe categorii de furnizori de servicii media în procentele prevăzute la articolul 3, să se creeze cadrul legal pentru redistribuirea sumelor rămase necheltuite celorlalte categorii de furnizori de servicii media sau între servicii, în cadrul aceleiaşi categorii. În acest sens se introduce o nouă reglementare care prevede că sumele din bugetul prevăzut total al campaniilor media pot fi redistribuite între categoriile de servicii media prevăzute la alineat (1) sau între servicii, în cadrul aceleiaşi categorii, la propunerea motivată a Autorităţii pentru Digitalizarea României, cu încadrarea în bugetul aprobat, în funcţie de cererile furnizorilor media validate în cadrul campaniei de informare publică şi de disponibilităţile bugetare înregistrate la data de 1 octombrie 2020, pe fiecare categorie de servicii prevăzută la alineat (1) lit. a)-f) ", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ, citată de Agerpres.
În cadrul şedinţei urmează să fie aprobat şi un proiect de hotărâre de guvern privind "declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional 'Drum Expres Craiova - Piteşti şi legăturile la drumurile existente', Tronsonul 1, aflate pe raza localităţilor Pieleşti şi Gherceşti din judeţul Dolj".
"Pentru prezentul act normativ este necesară aprobarea sumei cu titlu de despăgubire, în valoare de 877 mii lei, aferentă unui număr de 347 de imobile în suprafaţă totală de 289.550 mp teren, având împrejmuiri edificate pe acesta, astfel cum este prevăzut în anexa 2 la prezentul proiect de act normativ ", se arată în nota de fundamentare.
Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un memorandum având ca temă acordul de principiu privind contractarea unui împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 250 milioane de euro, pentru susţinerea obiectivului de investiţii Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi.
Executivul va adopta, totodată, o serie de hotărâri privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţi.
Sursa: News.ro
Etichete: romania, coronavirus, guvern, virus, ludovic orban,
Dată publicare:
08-10-2020 21:45