Grindeanu l-a demis pe seful ANOFM si a numit-o in functie pe Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Catalina Stefanescu
Premierul Sorin Grindeanu l-a demis pe seful ANOFM, Marcel Miclau, numit in functie de Guvernul Ciolos, si a readus-o la conducerea institutiei pe Cristiana Barbu, mama fostului deputat PSD Catalina Stefanescu.
Ea a mai ocupat aceasta pozitie si intre 2012 si 2016.
Potrivit legislatiei, presedintele ANOFM este numit de premier, prin ordin, pentru un mandat de patru ani, insa poate fi revocat.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In mai 2016, mandatul Cristianei Barbu a expirat, iar Guvernul Ciolos a anuntat ca doreste sa schimbe mecanismul de numire in functie, pentru a elimina criteriile politice si a introduce criterii de performanta.
In urma modificarilor, a fost adus in fruntea institutiei Marcel-Dumitru Miclau, pentru un mandat de 4 ani, conform News.ro.
Joi seara, premierul Sorin Grindeanu l-a revocat pe Marcel-Dumitru Miclau si a readus-o in fruntea institutiei pe Cristiana Barbu. Ea a condus ANOFM si intre 2012 si 2016, fiind numita atunci de Guvernul Ponta.
Cristina Barbu este mama fostului parlamentar PSD Catalina Stefanescu. Anterior, Barbu a condus Agentia Judeteana de Somaj Valcea.
Procedura de numire a presedintelui Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a fost schimbata, pe 19 mai, printr-un document semnat de ministrul Muncii, Dragos Pislaru, fiind eliminate numirile politice, iar candidatilor li se solicita performante si experienta profesionala.
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV) preciza ca in cadrul procesului de selectie a presedintelui ANOFM se va tine cont de nivelul studiilor, vechimea in specialitatea studiilor, experienta manageriala si profesionala in domeniu. O alta conditie va fi ca viitorul presedinte ANOFM sa nu fi detinut mai mult de un mandat in aceasta functie.
Documentul semnat de ministrul Dragos Pislaru cuprinde si detalii referitoare la indrumarea Consiliului de Administratie al ANOFM si al presedintelui institutiei in elaborarea planului de management. Va fi obligatoriu ca acest plan sa cuprinda si analiza privind piata muncii din Romania, constrangerile si oportunitatile ANOFM, viziunea si obiectivele (pe termen lung si pe termen scurt), masurile si programele propuse plus un calendar de implementare.
Presedintele ANOFM este numit prin ordin al prim-ministrului, la propunerea ministrului Muncii, mandatul fiind de patru ani, dar putand fi reinnoit. Mandatul presedintelui inceteaza prin demisie, prin revocare la propunerea ministrului sau prin deces.