Fostul ministru Miron Mitrea se retrage din politica. Ce l-ar fi determinat sa faca acest gest

Ultima actualizare: 18-12-2014 07:05
Miron Mitrea

 Dupa o cariera politica de peste 20 de ani, Miron Mitrea si-a anuntat demisia din partid si din Parlament

Deputatul PSD, Miron Mitrea, a confirmat duminica demisia din partid si din Parlament, anuntata in sedinta Comitetului Executiv al PSD, refuzand sa mentioneze explicit care sunt motivele gestului sau de a se retrage din politica.

Mitrea a fost intrebat daca confirma faptul ca isi da demisia din PSD si din Parlament, el raspunzand afirmativ. ”Intrarea si iesirea din politica sunt chestiuni personale. Deci am decis ca ma retrag din politica si sigur, nu pot sa raman in partid sau in Parlament”, a spus Mitrea, potrivit Mediafax. El a mentionat ca din Parlament se va retrage incepand cu noua sesiune parlamentara.

Mitrea a refuzat insa sa declare care sunt motivele retragerii sale din politica, mentionand ca nu vrea sa faca ”spectacol”.

Citeste si: Consiliile PENALE ale Romaniei. HARTA judetelor inrosite de problemele cu legea ale sefilor locali

Miron Mitrea a fost condamnat in luna octombrie la 2 ani de inchisoare cu executare, la care se adauga interzicerea unor drepturi dupa executarea pedepsei, tot pe o durata de 2 ani. Decizia instantei nu este definitiva.

Mitrea este acuzat ca, pe vremea in care era ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in guvernul Adrian Nastase, a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al ISC. Mitrea, Jianu si Nicolae Popescu, fostul arhitect-sef al Primariei Voluntari, au fost trimisi in judecata in acest dosar inca din martie 2009, insa tot timpul au intervenit diverse tergiversari. Intre timp, Irina Jianu a ajuns dupa gratii, fiind condamnata in dosarele Trofeul Calitatii si Zambaccian, alaturi de fostul sef de la Guvern al lui Mitrea, Adrian Nastase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO