Consiliile PENALE ale Romaniei. HARTA judetelor inrosite de problemele cu legea ale sefilor locali

Ultima actualizare: 30-08-2015 19:25
cover consilii judetene penali

Intr-o tara unde scandalurile politice nu lipsesc, Consiliile Judetene reusesc totusi sa iasa in evidenta prin volumul problemelor cu justitia pe care le-au acumulat in ultimii ani.

Dincolo de Presedinte, Guvern, parlamentari si alti politicieni de la centru, in Romania presedintii de Consilii Judetene sunt cei mai puternici oameni la nivel local. Legea administratiei publice din 2001 i-a transformat in adevarati sefi ai judetelor. Se pare insa ca, asa cum spune o zicere celebra, puterea absoluta corupe absolut, dovada vizitele frecvente la DNA ale presedintilor si vicepresedintilor de CJ.

Nicusor ConstantinescuConstantin Nicolescu sau Adrian Duicu sunt doar cele mai cunoscute cazuri, numarul total al presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene cu probleme in justitie fiind de aproximativ 50. Din harta noastra puteti afla daca cei pe care i-ati ales in fruntea judetului sunt – sau nu – clientii procurorilor.

Harta de mai sus prezinta doar situatia presedintilor si vicepresedintilor de Consilii Judetene, insa chiar si asa 32 din cele 41 de judete au cel putin un sef cu probleme in justitie. Iar daca am fi luat in calcul si membrii simpli ai Consiliilor Judetene, nu ar mai existat nicio pata alba pe harta.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO