Liberalul Florin Roman l-a numit ”tiriplici” pe fostul său președinte de partid, Ludovic Orban, la o dezbatere în plenul Camerei Deputaților pe tema alegerii primarilor în două tururi de scrutin.  

Este vorba de un proiect depus în 2015 şi care a rămas blocat în comisii, la Camera Deputaţilor, timp de 7 ani.

Proiectul prevedea că, în situaţia în care niciun candidat pentru funcţia de primar nu a obţinut cel puţin jumătate plus unu din numărul voturilor valabil exprimate, se va organiza al doilea tur de scrutin între candidaţii clasaţi pe primele două locuri.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a criticat de la microfonul plenului faptul că foștii săi colegi de partid au respins acest proiect de lege.

”Alegerea primarilor în două tururi este fundamentală pentru asigurarea unei democraţii autentice în România. Știm foarte bine că există comunităţi rurale şi comunități urbane, unde nu există democraţie, unde primarii se comportă ca nişte satrapi” - a spus Orban.

Mai mult, fostul lider liberal i-a numit ”tiriplici” pe cei din PNL, parafrazând o declarație a președintelui PSD Marcel Ciolacu.

”Îmi pare rău că voi, care defilaţi sub un blazon pe care nu îl meritaţi, aţi uitat că Guvernul sprijinit de voi a căzut prin moţiune de cenzură, votată de actualii dumneavoastră parteneri de la PSD şi cu UDMR, de asemenea cu voi în alianţă. Și astăzi, arătaţi că nu mai aveţi nimic, nu liberal, aţi devenit pesede-penelişti, ca să nu zic tiriplici, cum v-a făcut Ciolacu”, a declarat Ludovic Orban.

Imediat, a venit și replica nervoasă a liberalului Florin Roman.

”Dacă a fost un tiriplici în PNL, îl chema Ludovic Orban. Domnule preşedinte cu memorie scurtă, vă amintesc că în 2017, în campania internă, mergeaţi în teritoriu şi le spuneaţi primarilor că nu veţi modifica în niciun fel legislaţia electorală şi că susţineţi alegerea primarilor într-un singur tur. Aşa că, dacă e cineva tiriplici, acela e Ludovic Orban. Și să vă fie rușine că dumneavostră credeți că prin minciună veți mai convinge pe cineva. Poate doar pe tiripliciul din dumneavoastră”, a replicat liberalul Florin Roman, în plen.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, marţi, proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.