Evenimente private în Parlament. Cât costă să închiriem cea mai mare sală din ”Casa Poporului”
În ciuda scandalurilor politice, Parlamentul, uneori, își deschide porțile și pentru popor. Contra cost, putem vizita ”Casa Poporului” și putem afla despre planurile pe care le avea acolo Nicolae Ceaușescu.
Și la ocazii speciale putem chiar să organizăm evenimente private în Parlament.
Cele mai mari săli din Casa Poporului v-ar scoate din buzunar aproape 5.000 de euro și, de regulă, aici sunt organizate petreceri de revelion sau târguri de nunți. Surprinzător, chiar în aceste zile, în cea mai mare sală are loc...un turneu de baschet.
Ghid turistic: ”Legenda spune, desigur, nu avem o confirmare, dar spune că aici ar fi trebuit să fie și portretele lui Nicolae Ceaușescu și al soției sale"
A doua cea mai mare clădire administrativă din lume, Palatul Parlamentului, continuă să îi fascineze pe mulți, în primul rând prin grandoare.
Sorina Ionașc, reporter PRO TV: "Ne aflăm în Sala Unirii, cea mai mare din întregul Parlament. Are 2.200 de m pătrați. Podeaua și coloanele sunt din marmură, detaliile de pe pereți sunt suflate cu aur, iar perdelele au fost cusute cu fir de aur. Aici au loc petrecerile de revelion, pentru că încap peste 1.000 de invitați la un astfel de eveniment. Cine dorește să inchiriereze această sală, va trebui să scoată din buzunar aproape 5.000 de euro"
În acest weekend se joacă baschet. Au loc finalele circuitelor mondiale 3x3.
A doua sala ca mărime poartă numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Are peste 1.800 de metri pătrați, cât să încapă 1.200 de invitați. Balconul grandios are deschidere spre Piața Constituției.
Vizitator: ”Sunt pentru prima oară la Parlament și e superb.”
Sala CA Rosetti este ceva mai mică are puțin peste 1.400 de metri pătrați. A fost proiectată pentru spectacole cu până la 600 de invitați. Candelabrul spectaculos cântărește 5 tone și este cel mai mare din Parlament.
Ca să schimbe un bec, reprezentanții Casei Poporului spun că trebuie să coboare în interiorul lui. Pentru că Palatul este spectaculos , cererile de închiriere trebuie să treacă și de secretariatul general al Camerei Deputaților. Nunțile și botezurile nu mai sunt permise.
George Ionuț Dumitrică, secretarul general al Camerei Deputaților: "Acest tip de eveniment nu corespunde cerințelor și regulilor pe care le am impus în această clădire. În rest, am organizat și revelioane, a fost un real succes și au promovat imaginea Parlamentului".
De pe urma acestor petreceri, conferințe, târguri sau mici festivaluri, Camera Deputaților a încasat în 2018, aproape 3 miliarde de lei iar în 2019, puțin peste 2 miliarde.
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, turisti, petreceri, camera deputatilor, Parlament,
Dată publicare:
19-09-2021 16:56