Emil Boc la Pro TV: "Presedintele nu imi da ordine"
Invitat in studioul "Dupa 20 de ani", de la Pro TV, premierul Emil Boc a dat asigurari ca relatia sa cu presedintele Traian Basescu este una "corecta" si ca nu primeste ordine de la seful statului. In plus, a mai spus el, nu e "stilul presedintelui".
Declaratiile premierului Emil Boc la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata la Pro TV:
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
- "Nu sunt un om care sa dea bir cu fugitii pentru ca am convingerea ca masurile pe care le luam sunt sanatoase. Nu mi-am dat niciodata demisia si nu mi-am scris niciodata demisia. Nu abandonez o lupta odata ce am intrat in ea."
- "Presedintele nu imi da ordine, avem o relatie institutionala corecta, bazata pe un parteneriat in interesul Romaniei. Daca nu ne certam nu inseamna ca nu avem discutii referitoare la temele pe care le dezbatem. Nu este in stilul presedintelui genul de abordare de comanda. Are un punct de vedere, dar daca ii oferi contraargumente, gaseste solutia cea mai buna."
- "O decizie referitoare ca la candidatura pentru un nou mandat la sefia PDL o voi lua in 2011".
- "In domeniul sanatatii, sistemul informatic integrat va fi gata in 2011. Incepand cu 2011, oamenii vor primi cardurile nationale de sanatate".
- "Eu nu sunt adeptul ca absolut totul este la pamant. Noi am avut 50 de ani de comunism, care au intors pe dos lucrurile".
- "10.700.000 de romani nu platesc contributii de asigurari la sanatate, dar avem cu totii nevoie de asistenta. Peste trei milioane de pensionari nu platesc contributii de asigurari de sanatate. Misiunea mea este sa-i protejez pe cei cu venituri mici si foarte mici. Largirea bazei de impozitare trebuia sa se faca in perioada de crestere economica".
- "Doamna Boc a stat acasa doi ani dupa ce a nascut, pentru ca legea ii permitea. Acum i-as explica ca Romania atat isi poate permite in conditiile de azi. Pentru 2011 parintii au doua optiuni: una activa de a sta 12 luni cu o indemnizatie pana la 3.400 lei, cu o prima de 500 lei la intoarcerea la munca, si optiunea pasiva, de a sta doi ani, dar cu o indemnizatie plafonata la 12 milioane de lei vechi".
- "Fara sprijinul romanilor aceste masuri nu puteau fi luate si le multumesc pentru sprijin. Eu spun ca facem ceea ce trebuie si rezultatele muncii noastre incep sa se vada".
- "Cresterea veniturilor este usoara si porneste de la prognoza de crestere economica de 1,5 - 2%. Atat FMI, cat si CE si specialistii Ministerului de Finante au ajuns la concluzia ca Romania si-a creat premisele pentru crestere economica in 2011. Nu avem in vedere pentru 2011 masuri suplimentare de ajustare sau diminiare a veniturilor. Daca nu se fac pasi inapoi si daca aceste masuri se rezolva, pentru 2011 avem un fundament stabil pentru a pregati cresterea economica."
- "Pietele s-au contractat peste tot in lume. Investitorii sunt mult mai atenti cu banii pe care ii investesc. Am deschis un proces de privatizare pe bursa. In ultima sedinta de Guvern am adoptat normele la parteneriatul public privat si am creat inca un cadru pentru atragerea de investitii straine".
- "In materie de autostrazi, Tariceanu a facut 5 km de autostrada. In doi ani s-au facut 116 km de autostrada sau drumuri in regim de autostrada".
- "Pentru anul 2011, in sectorul bugetar se are in vedere o recuperare din pierderea salariala cu 15%. Va fi o crestere cu 15% de la 1 ianuarie pentru toti bugetarii. In privinta sectorului privat, socul a avut loc in 2009. Salariul minim pe economie creste de la 600 la 670 lei. Este ceea ce isi poate permite Romania. Romania are doua pericole in fata: populismul, gen Tariceanu, si negativismul, pentru ca se creeaza aceasta psihoza ca nimic nu este bun".
- "Jeffrey Franks a spus ca prin masurile structurale pe care le-a luat, Romania are mai multa stabilitate decat alte tari din zona euro".
- "Marirea TVA-ului nu a fost obiectivul Guvernului. N-a fost o placere pentru mine, dar a fost o necesitate determinata de decizia Curtii Constitutionale".
- "Cand am ajuns la guvernare Romania avea 1,397,000 de bugetari. Astazi are 1,291,000 de bugetari. O parte dintre ei au fost absorbiti de piata privata, o parte sunt in cresterea ratei somajului".
- "Nimeni nu poate fi suparat pe oameni ca sunt revoltati. Eu ii inteleg pe oameni. Oamenii vad ca salariul a fost diminuat si eu ii inteleg, dar am obligatia sa fac ceea ce trebuie, adica sa tai acolo unde sunt privilegii, sa corectez".
- "N-as vrea sa se creada ca am luat aceste masuri cu placere. Pur si simplu facem asta ca sa salvam o tara. Chiar daca sunt dureroase pe termen scurt, din 2011 rezultatele vor incepe sa apara".
- "Daca noi am fi continuat politicile din 2008, Romania ar fi avut in 2009 un deficit de cel putin 12%. Daca doream sa avem stabilitate, nu aveam alta solutie. Atata vreme cat am avut la guvernare PSD, nu am avut ce face mai mult".
- "Legea pensiilor este in vigoare icepand cu luna iulie, iar pensiile speciale nu se mai platesc la valoarea dinainte. Pensiile de lux au disparut in Romania".
- "Romania nu este o insula izolata care a avut probleme economice. si Marea Britanie are probleme economice. Aceasta criza economica a lovit practic toate tarile, cu mici exceptii. Criza in Romania a ajuns mai tarziu si iesirea din criza va fi mai tarziu. Nu a existat in Europa o tara mai putin pregatita sa faca fata crizei decat Romania".
- "Am convingerea ca am facut ceea ce trebuie, chiar daca as fi dorit sa fac lucuri mai placute. in acest moment sunt multumit ca am evitat colapsul economic, ca am stabilizat economia si am creat premizele unei cresteri economice in 2011."