După ce aproape s-au bătut cu USR în Parlament, deputații AUR vor sancționarea lui Iulian Bulai

Dată publicare: 06-04-2021 17:26
Dată actualizare: 06-04-2021 17:41


parlamentari, AUR, USR

Dup ce, în urmă cu câteva zile, pe holurile Parlamentului a fost cât pe ce să izbucnească o bătaie între parlamentarii AUR și cei de la USR-PLUS, acum, deputații AUR vor ca ”useristul” Iulian Bulai să fie sancționat pentru ”limbaj calomnios”.

 

21 de parlamentari de la AUR au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților o sesizare împotriva deputatului USR PLUS Iulian Bulai "pentru limbajul calomnios manifestat de acesta în şedinţa de plen din data de 30 martie 2021" și solicită sancţionarea acestuia.

"În cadrul şedinţei de dezbatere a proiectelor de lege, la punctul 27, Pl-x nr. 608/2019, proiect privind instituirea zilei de 10 august ca Ziua Unităţii Civice, deputatul Bulai Iulian a avut o intervenţie calomnioasă la adresa Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor, spunând că membrii acestuia sunt extremişti şi fundamentalişti", arată semnatarii sesizării, potrivit Agerpres.

Ei susţin că, prin intervenţia sa, deputatul USR PLUS a încălcat mai multe articole din Regulamentul Camerei Deputaţilor şi din Codul de conduită al deputaţilor şi senatorilor.

Sesizarea deputaţilor AUR a fost trimisă Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Acțiunera membrilor AUR vine după scandalul petrecut în urmă cu câteva zile între deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean și deputatul AUR Dan Tanasă.

Astfel, la data de 1 aprilie, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a stabilit să propună Biroului permanent sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă cu avertisment scris, aceasta fiind cea mai gravă sancţiune prevăzută de Regulament şi de Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Deputaţii jurişti au luat această decizie după ce au analizat adresa Biroului permanent cu privire la sesizarea depusă de deputaţii Alianţei USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean împotriva deputatului AUR Dan Tanasă cu privire la "comportamentul grobian şi limbajul vulgar" al acestuia după şedinţa de plen din 24 martie.

Iulian Bulai, despre AUR: Îmi menţin opinia că este un partid fundamentalist, radical şi extremist

 

În replică, deputatul USR PLUS Iulian Bulai a declarat marţi că îşi menţine opinia că AUR este un partid "fundamentalist, radical şi extremist".

"Mi-ar plăcea mult mai mult să vorbim despre TVR, SRR şi despre CNA, dar dacă tot este vorba despre această sesizare, iau act de ea, mă raportez la această sesizare şi abia aştept să se discute în Comisia juridică, unde am înţeles că a fost înaintată de către Biroul permanent. Voi veni al Comisia juridică atunci când se va discuta sesizarea. Acest partid care a făcut această sesizare nu a fost menţionat explicit în declaraţia mea, iar ce am declarat îmi asum şi îmi menţin. Îmi menţin opinia că partidul respectiv este un partid fundamentalist, radical şi extremist", a spus Bulai la Palatul Parlamentului.

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO