Dragnea critica lipsa de comunicare a ministrilor din PSD. "Ca atitudine s-au schimbat, dar inca nu au rupt televizoarele"

×
Codul embed a fost copiat

Noul presedinte interimar al PSD are pretentii clare de la ministrii partidului. Inainte de a adopta orice decizie, membrii guvernului trebuie sa anunte si conducerea partidului, si eventual sa ceara sfaturi.

"Ca atitudine s-au schimbat, dar inca nu au rupt televizoarele", a spus acelasi Dragnea, intrebat daca masura sa a avut sau nu efect.

Fara sa faca vreo referire la cel care a ocupat functia de presedinte al PSD inaintea sa, Liviu Dragnea a spus ca nu mai vrea ca partidul sa aiba un singur comunicator si i-a amenintat pe ministri ca ii va evalua in functie de iesirile publice.

"Ca atitudine s-au schimbat, inca nu au spart televizoarele, dar eu sper sa se apuce sa iasa si la tv, ii incurejez, le spun ca nu ii bate nimeni acolo, o sa fie bine si in timpul emisunii si dupa", a spus Liviu Dragnea.

Seful interimar al social-democratilor s-a aratat deranjat ca masurile adoptate de Executiv au fost anuntate pana acum de o singura voce, fara consultarea partidului. De-a lungul timpului, si unii dintre membrii PSD le-au reprosat ministrilor ca, de exemplu, dupa ce ajung in functii nu le mai raspund la telefon.

Citește și
Liviu Dragnea
"Sa-l folosim pe Iohannis si sa-l lasam sa ne foloseasca". Mesajul de pace al lui Liviu Dragnea pentru membrii PSD
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Marian Neacsu, lider grup PSD din Camera Deputatilor: "Am spus ca sunt unele nemultumiri ale unora dintre colegii mei."

Potrivit unor surse, seful de la Finante, Eugen Teodorovici si ministrul muncii, Rovana Plumb, sunt printre cei vizati de aceste critici.

Eugen Teodorovic, ministrul Finantelor: "Nu, nu a fost niciun fel de repros, mi s-a spus foarte clar."

Rovana Plumb, ministrul Muncii: "In permanenta eu comunic cu colegii mei."

In acest moment, lideri PSD sustin ca nu exista motive pentru o remaniere a cabinetului Ponta. Iar Liviu Dragnea este hotarat sa nu-l critrice pe Kalus Iohannis doar de dragul criticilor si sa faca totul pentru "pacea politica".

Dragnea nu vrea sa il critice pe Iohannis

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca isi asuma "nedorinta" sa de a-l ataca cu orice pret pe presedintele tarii, subliniind, in context, ca un climat bazat pe pace politica nu poate sa fie benefic decat pentru dezvoltarea Romaniei.

"Deci, spuneti ca sunt acuzat sau atacat de unii ca-i fac cadou domnului Iohannis un climat politic de dialog. Vreau sa va spun cu toata sinceritatea ca vreau sa fac un cadou Romaniei acest climat politic. Un climat politic bazat pe dialog si pe pace politica si un armistitiu pe termen lung nu poate sa fie benefic decat pentru intreaga tara, pentru dezvoltarea acestei tari si pentru realizarea unui proiect de dezvoltare pe termen lung", a precizat presedintele interimar al PSD.

Dragnea a adaugat ca in ceea ce priveste "nedorinta" sa de a-l ataca cu orice pret pe seful statului isi asuma acest lucru.

"Cred ca totusi sunt putini si cei care ma mai critica si pe blogurile personale si care au si nostalgii comuniste, am vazut o comparatie intre Ceausescu si Gheorghiu Dej. Da, imi asum asta. Nu vreau un razboi cu orice pret cu presedintele Romaniei. Nu cred ca este eficient, nu stiu cine castiga din asta, sigur pierde Romania. Atat timp cat toate partidele politice vor achiesa, vor fi de acord cu un pact politic pentru dezvoltarea Romaniei si daca presedintele Romaniei va dori sa coordoneze acest lucru va avea in mine un prieten si un partener serios. (...) Am avut discutii cu colegi din partid care sustin aceasta abordare, pentru ca si membrii de partid PSD si cetatenii cu care intra ei in contact s-au saturat de un razboi politic de 10 ani de zile in care (...) Romania putea sa avanseze mai mult si nu a avansat, (...) in care noi am reusit si Victor Ponta a avut o performanta foarte buna la guvernare - sa ia Romania de la minus si sa o duca la plus, peste 3% crestere economica, dar ne ajunge 3% crestere economica? Poate nu, eu cred ca daca nu punem obiectiv sa avem minim 6-7% crestere economica in mod constant atunci nu putem spera ca vreodata vom putea atinge nivelul de dezvoltare din tarile dezvoltate din Europa de Vest", a sustinut acesta.

Dragnea a precizat ca, totusi, nu-i va acorda "un cec in alb" lui Iohannis. "Nu am spus asta, nu dau cec in alb nimanui, dar critica de dragul criticii nu o sa ma auziti niciodata. Cum nu am criticat niciodata pe nimeni de dragul criticii", a adaugat Dragnea.
 

Liderul PSD vrea ca ministrii sa comunice mai bine

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca ideea ca ministrii social-democrati sa comunice mai bine masurile guvernamentale nu este una in defavoarea premierului, ci un sprijin pentru Victor Ponta. "N-am mai discutat pentru ca, incet-incet, incep sa comunice si o sa inceapa sa comunice mult mai bine. Este important atat pentru ei, cat si pentru Guvern in ansamblu si pentru primul-ministru si pentru noi ca partid. Una este sa aflu de la televizor, acum, despre o masura guvernamentala sau pe care o anunta un ministru si sa incercam sa aflam despre ce e vorba si sa incercam sa o si sustinem public, alta este ca inainte de a adopta masura respectiva sa informeze partidul si, eventual, si partidul sa-si spuna un punct de vedere, iar, dupa ce se intampla aceste lucruri, si noi si colegii ministri sprijinim aceste actiuni", a explicat presedintele interimar al PSD, intrebat daca in cadrul BPN s-a discutat despre modul cum ministrii comunica in spatiul public masurile luate de Guvern.

El a precizat ca prin cele spuse nu-i aduce niciun repros premierului Victor Ponta."Dimpotriva, ideea de a comunica mai bine ministrii este, in primul rand, un sprijin pentru primul-ministru Victor Ponta. Nu mi se pare corect si eficient ca premierul sa raspunda pentru orice actiune a unui ministru, singur. Va putea avea un sprijin substantial si foarte bine conturat, de la partid si de la comunicatorii partidului, atunci cand partidul este informat in timp real", a afirmat presedintele interimar al PSD.

Intrebat daca le-a atras punctual ministrilor atentia asupra modului cum comunica, Dragnea a spus: "Nu, eu nu vreau sa am discutii separate cu ministrii. Discutii directe cu ministrii poarta primul-ministru, pentru ca este firesc. (...) Eu, tot ce vreau sa le transmit, le transmit in Biroul Permanent National si public, asa mi se pare corect.
 

Dragnea despre Cazanciuc: "Sa fie mai activ"

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca in maximum doua saptamani ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, va prezenta un punct de vedere cu privire la functionarii publici.

"I s-a cerut domnului Cazanciuc saptamana trecuta sa prezinte o informare despre Statutul functionarului public, despre ideea de functionar public, despre categoriile care sunt sau care ar trebui sa fie incadrate ca si functionari publici. Domnul ministru a informat astazi ca de la BPN-ul trecut a inceput o analiza serioasa cu colegii din minister. Urmeaza ca intr-o saptamana, maxim doua, dupa ce va avea discutii si cu alte ministere de resort, sa ne prezinte un punct de vedere mult mai bine structurat in acest domeniu, in domeniul functionarilor publici. Adica, cine e considerat functionar public, cine nu. Si, eventual, daca este cazul niste masuri care trebuie intreprinse", a precizat presedintele interimar al PSD.

Despre propunerea privind elaborarea unui Cod al incompatibilitatilor luata in calcul la initiativa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si ce ar trebui sa contina acesta, Dragnea a spus: "Solicitarea domnului Valeriu Zgonea este o solicitare indreptatita. (...) Nu numai in domeniul ANI sau nu numai in domeniul incompatibilitatilor, nu numai in domeniul categoriilor care sunt considerate functionari publici trebuie sa fie aduse clarificari. Toata lumea doreste ca legislatia din fiecare domeniu sa fie foarte clara pentru a nu lasa loc la interpretari nici din partea celor care trebuie sa o aplice, dar nici din partea celorlalti care intra sub incidenta acestor legi''.

El a adaugat ca, pe de alta parte, "ministrul Justitiei trebuie sa-si asume un rol mult mai activ in a relationa atat cu grupurile parlamentare, cat si cu Parlamentul in ansamblu si nu numai, pe legislatia care tine de resortul acestuia".

"Este un ministru, din punctul meu de vedere, cu foarte multa expertiza, este un om cu foarte multa experienta si cred ca, daca devine mai activ chiar si prin aparitii publice si comunicari publice, este bine atat pentru dumnealui, cat si pentru domeniul pe care-l coordoneaza", a sustinut Dragnea.
 

Calendarul adoptarii Codului Fiscal

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca intre prioritatile legislative pe primul loc se afla Codul fiscal, care, potrivit calendarului convenit de partidele parlamentare, urmeaza sa fie transmis spre promulgare presedintelui tarii, dupa ce marti si joi va fi supus votului in Senat si Camera Deputatilor.

"Am discutat, de asemenea, despre prioritatile legislative; pe primul loc este Codul fiscal. Asa cum am convenit joi la intalnirea tuturor partidelor parlamentare, calendarul este foarte strans. Astazi se intruneste comisia economica si cea de buget-finante de la Senat. Maine este prevazut sa se adopte in Senat, sa avem votul in Senat, in asa fel incat maine seara sa ajunga la Camera, iar joi sa avem votul final in Camera Deputatilor. Sa speram ca duminica poate fi trimis la promulgare la presedinte. Este foarte posibil ca luni sa avem noul Cod fiscal", a afirmat luni presedintele interimar al PSD, intr-o conferinta de presa la finalul BPN al partidului.

Liviu Dragnea a precizat ca o alta prioritate legislativa discutata a fost Legea salarizarii. "Este un proiect de lege foarte important. Asa cum am convenit joi cu colegii din coalitie si cu cei din opozitie, este un proiect de lege care va fi analizat de partidele parlamentare exact dupa modelul folosit la Codul fiscal, pentru ca este un proiect de lege care trebuie sa dureze in timp. Este extrem de important si toate partidele, Putere si Opozitie, trebuie sa-si aduca aportul in asa fel incat forma finala sa fie o forma agreata prin consens politic", a subliniat presedintele interimar al PSD

Dragnea: nu am de gand sa cer o remaniere

Liviu Dragnea a comentat luni, inainte de Biroul Permanent National al PSD, zvonurile privind posibilitatea unei remanieri guvernamentale care l-a viza in primul rand pe ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. "Vreau sa mai spun ceva cu speranta, speranta poate desarta, ca putem inchide unele speculatii: eu, personal, nu am de gand sa ii cer primului-ministru niciun fel de remaniere. Nu. Remanierea este o decizie a primului-ministru. Sigur, se va consulta cu partidele. Din cate stiu, dumnealui nu are in minte asa ceva. Nici eu nu am in minte asa ceva. Am vorbit si cu domnul vicepremier Gabriel Oprea, nici dumnealui nu are. Sunt speculatii de presa", a precizat Dragnea, citat de Agerpres.

El a adaugat ca a cerut si va cere in continuare ca la BPN al PSD "ministrii sa faca anumite informari despre activitatea din Guvern, pentru ca si partidul sa fie in cunostinta de cauza atunci cand e nevoie sa sustina public prin toti comentatorii masurile guvernamentale".

De asemenea, Dragnea l- a laudat pe premierul Ponta, dar mai ales consensul cu celelalte partide obtinut de el insusi pe problema Codului Fiscal. "Am avut o discutie buna cu liderii celorlalte partide parlamentare. A iesit o forma finala a Codului fiscal care este identica cu forma adoptata in Parlament prima data. Si am spus-o sambata, o spun si acum de fata cu primul-ministru: este Codul fiscal pe care premierul Victor Ponta l-a inaintat in Parlament si pe care si l-a asumat. Este primul premier care a avut curajul sa propuna Romaniei niste masuri fiscale care sa poata genera crestere economica serioasa in Romania", a afirmat presedintele interimar al PSD. "Faptul ca noi am reusit, pe marginea unui proiect fiscal de mare anvergura, sa avem un consens politic arata (...) si ne da speranta ca putem intruni un consens politic pe teme majore, care trebuie sa dureze in timp. Credem cu tarie ca un climat politic bazat pe dialog este mult mai eficient pentru toata tara si pentru cetatenii acestei tari, mult mai eficient decat un razboi politic permanent".

La randul sau, premierul a anuntat ca merge la sedinta deputatilor PSD programata luni, dat fiind ca are nevoie de sustinerea parlamentarilor pentru proiectele Guvernului. " Normal ca particip, pentru ca si in toamna avem proiecte importante. Sigur, trece acum Codul fiscal, dupa care vine Legea achizitiilor publice, avem Legea salarizarii, avem bugetul de stat, ca sa le spun pe cele mai importante. Cu siguranta toate proiectele Guvernului merg in Parlament. Eu am beneficiat in cei trei ani si jumatate de sprijinul Parlamentului. Si la Senat si la Camera toate proiectele importante au trecut. Si le-am multumit, le multumesc colegilor mei pentru asta si ne apucam de treaba in continuare", a declarat premierul, la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD.

Duminica, Dragnea evocase ideea unui „armistitiu pe termen lung intre fortele politice si cu implicarea serioasa a presedintelui Romaniei”, pe care il necesar „ pentru a realiza in comun un proiect de tara”.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Pentru ce functie se retrage Ilie Sarbu din politica, dupa 23 de ani. Mihai Fifor, desemnat liderul grupului PSD din Senat
Pentru ce functie se retrage Ilie Sarbu din politica, dupa 23 de ani. Mihai Fifor, desemnat liderul grupului PSD din Senat

Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, a renuntat la sefia grupului PSD din Senat. Anuntul a fost facut intr-o sedinta a parlamentarilor social-democrati, la care au participat premierul si liderul interimar al partidului, Liviu Dragnea.

"Sa-l folosim pe Iohannis si sa-l lasam sa ne foloseasca". Mesajul de pace al lui Liviu Dragnea pentru membrii PSD

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca saptamana aceasta s-a dovedit, in cadrul consultarilor cu partidele parlamentare pe proiectul noului cod fiscal, ca PSD poate sa promoveze niste idei despre un alt climat politic.

Dragnea e de acord cu discutiile pe Codul Fiscal si il trimite pe Teodorovici la PNL si UNPR. Ponta:
Dragnea e de acord cu discutiile pe Codul Fiscal si il trimite pe Teodorovici la PNL si UNPR. Ponta: "E o mare greseala"

In vreme ce premierul si unii membri ai Guvernului nu vor ca noul Cod Fiscal sa fie discutat inainte de votul din Parlament, liderul interimar al PSD a imbratisat aceasta idee.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.