"Sa-l folosim pe Iohannis si sa-l lasam sa ne foloseasca". Mesajul de pace al lui Liviu Dragnea pentru membrii PSD

29-08-2015 11:10

Liviu Dragnea

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca saptamana aceasta s-a dovedit, in cadrul consultarilor cu partidele parlamentare pe proiectul noului cod fiscal, ca PSD poate sa promoveze niste idei despre un alt climat politic.

"Imi doresc foarte mult sa intram intr-o noua epoca politica. Epoca Traian Basescu, o epoca a razboiului, s-a consumat, suntem intr-un moment de inflexiune. Avem un presedinte care nu pare ca-si doreste razboaie politice cu orice pret, haideti sa-l folosim, haideti sa-l lasam sa ne foloseasca. Sper sa inteleaga si presedintele, sper sa intelegem si noi, liderii de partid si membrii de partid, ca un razboi politic permanent dus cu orice pret si cu mize foarte mici nu face decat sa afecteze viitorul acestei tari", a declarat Liviu Dragnea.

"Eu cred ca in aceasta saptamana, cand reprezentantii tuturor partidelor parlamentare au stat la masa pentru a discuta si a decide asupra noului cod fiscal, am dovedit ca poate sa existe si un alt alt mod de a face politica, unul bazat pe dialog si nu pe hartuiala de dragul hartuielii sau pe conflicte. A fost o saptamana foarte grea, dar in urma careia vom da tarii un cod fiscal ce va contribui la bunastarea tarii si la repornirea motoarele economice din zona privata si noi putem spune ca prima data, in turbulenta acestor 25 de ani de la Revolutie, in jurul unui proiect de importanta nationala, un proiect fiscal benefic tarii, au putut lucra impreuna, gandi impreuna si sta la masa impreuna toate partidele parlamentare. Am obtinut astfel o intelegere care are la baza un pact unanim al fortelor politice", a afirmat Dragnea, citat de Agerpres.

El a adaugat ca acesta a fost un moment important pentru a intelege toti ca e nevoie de un alt fel de a face politica.

"Eu vad aici un moment important si pentru PSD, dar mai ales pentru a intelege toti ca avem nevoie de un alt mod de a face politica. Ganditi-va la cei zece ani care au trecut, sfasiati de conflicte si hartuieli permanente, in care s-au frant destine si tara a pierdut oportunitati. Cum ar fi fost Guvernul lui Victor Ponta daca ar fi fost un climat bazat pe dialog politic? Climatul conflictual nu a folosit nimanui. Poate doar celor care nu iubesc aceasta tara. Au fost momente si oportunitati ratate. Victor Ponta a preluat economia Romaniei de la minus si impreuna cu echipele guvernamentale a dus tara la crestere economica de 3%. Acum zic ca trebuie sa avem ambitia ca Romania sa se gandeasca la o crestere economica constanta de 5 - 7% pentru a recupera decalajul fata de statele europene dezvoltate. De aceea vreau sa promovam ideea unei paci politice eficiente, a unui armistitiu politic pe termen lung, pentru dezvoltarea eficienta si strategica a tarii in urmatorii 20-30 de ani. Vreau sa strangem toate fortele politice in jurul unui proiect de tara peren. Nu putem sa mai mergem ca pana acum cand dupa fiecare ciclu electoral, cei care vin la putere schimba tot ce s-a facut inainte", a mai spus liderul PSD.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26