DOCUMENT Cine este primarul interimar al Sectorului 5 și ce avere are. Trăiește din venituri de 650 de lei pe lună

Ultima actualizare: 13-05-2022 10:34
DOCUMENT Cine este primarul interimar al Sectorului 5 și ce avere are. Trăiește din venituri de 650 de lei pe lună
Primăria Sectorului 5

Viceprimarul Mircea Nicolaidis a preluat atribuțiile de primar după condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone la închisoare în dosarul Colectiv. Nicolaidis este membru PPU-SL, partid fondat de Dan Voiculescu.

 

Mircea Horațiu Nicolaidis este viceprimar al Sectorului 5 din partea Partidului Puterii Umaniste Social- Liberal (PPU-SL) și a preluat atribuțiile de primar al sectorului până la organizarea de alegeri anticipate, la o dată care va fi stabilită de Perfectura Capitalei.

Nicolaidis a venit în funcția de viceprimar al Sectorului 5 din postura de consilier la Administrația Porturilor Dunării Giurgiu, potrivit propriului CV (denumirea corectă a instituției este Administrația Porturilor Dunării Maritime Giurgiu- n.red.), iar anterior a fost directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, între 2009 și 2017.

Nu se știe ce studii și formare profesională are noul primar al Sectorului 5, Mircea Nicolaidis ferindu-se să facă public vreun CV.

Discreția lui Nicolaidis cu privire la pregătirea sa profesională este dublată de o situație materială care-l face mai degrabă sustenabil pentru protecția socială, cel puțin în privința veniturilor declarate.

Viceprimarul Nicolaidis are o pădure în Ilfov

Reprezentantul PPU-SL, partid înființat de Dan Voiculescu, este proprietarul a 43.637 de metri pătrați de pădure și a unui teren intravilan de 604,35 metri pătrați, ambele în Ilfov, potrivit ultimei declarații de avere, postată în iunie 2021 pe site-ul primăriei.

Mircea Nicolaidis și soția sa, Florica, au două spații comerciale într-o locație neprecizată, o casă de locuit în Ilfov și un apartament în Constanța.

Viceprimarul cu atribuții de primar din Sectorul 5 conduce un VW Tiguan și nu are niciun alt bun de valoare, precum bijuterii sau obiecte de artă. Nu deține, de asemenea, niciun leu în bănci, în schimb trebuie să returneze până în 2036 un credit de 24.000 de euro.

Edilul șef din Sectorul 5 se află la limita subzistenței din perspectiva veniturilor declarate. Nicolaidis a declarat un salariu de 6.889 de lei și o indemnizație de 1.095 lei de la Primăria Sectorului 5, venituri anuale.

Practic, Mircea Nicolaidis a înregistrat în anul dinaintea completării prezentei declarații venituri de circa 650 de lei pe lună.

Soția lui Nicolaidis nu are niciun loc de muncă

Situația financiară a familiei este salvată oarecum de soția viceprimarului, care a declarat venituri anuale de 57.442 lei, o chirie încasată din partea unei firme. Florica nu este trecută în declarația de avere a soțului ca având vreun loc de muncă.

Mircea Nicolaidis a fost subalternul lui Piedone atât la Sectorul 5, cât și la Sectorul 4, iar în prezent a fost împuternicit să preia atribuțiile de primar, până la alegerea unui nou edil șef.

”În primul rând trebuie să ducem mai departe munca depusă până acum de domnul primar cu această echipă care s-a format aici. Noi credem că sunt schimbări vizibile în sector”, a declarat Nicolaidis după anunțul referitor la noile sale atribuții.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO