Discursul lui Dan Barna la moțiune: ”Unul dintre cele mai incompetente guverne”

Ultima actualizare: 10-10-2019 14:18

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat joi că votul la moţiunea de cenzură reprezintă "un bacalaureat politic al Parlamentului". 

 

În opinia sa, prim-ministrul Viorica Dăncilă conduce "unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani".

"Astăzi, Parlamentul României dă bacalaureatul politic în faţa cetăţenilor. Astăzi, avem şansa să trecem acel examen şi toată România este cu ochii pe noi. Doamnă prim-ministru, nominalizarea dumneavoastră a fost o greşeală. Nu v-am susţinut nici atunci, nu o vom face nici astăzi şi cred că nu este nicio surpriză. Nu aţi fost pregătită în niciun fel pentru funcţia de prim-ministru şi, în acest an şi jumătate, nu aţi învăţat mare lucru, deşi au fost foarte multe oportunităţi. Conduceţi, de departe, unul dintre cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani", a declarat Barna, în plenul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că România "merita un prim-ministru cu viziune", căruia să îi pese de ceea ce se întâmplă în societate.

Totodată, a reamintit că PSD a promis în programul de guvernare finalizarea a 13 autostrăzi, dar că în acest interval au fost realizaţi doar 78 de kilometri.

"Este totuşi un lucru bun pe care l-aţi făcut - nu pentru că aţi crezut în el, ci de frica consecinţelor - dar este un lucru bun acela că nu l-aţi scăpat pe Liviu Dragnea de puşcărie atunci când puteaţi să o faceţi. În rest, nimic. Nu aţi reuşit să terminaţi o singură autostradă din cele 13 pe care le-aţi promis la preluarea mandatului. (...) Nu aţi construit nici măcar unul din cele opt spitale regionale în care românii aveau speranţe şi pentru care v-au votat în 2016. Aţi promis 2.500 de creşe şi grădiniţe şi abia sunt 45. În schimb - şi înţeleg că asta e o mare performanţă - prin recursul compensatoriu aţi eliberat peste 20.000 de infractori. Mulţi dintre ei violatori şi persoane violente, care au şi recidivat între timp şi s-au întâmplat dramele care îngrozesc România astăzi", a spus el.

Liderul USR l-a acuzat pe premier că a "aruncat la gunoi 50 de ani de istorie diplomatică" în Orientul Mijlociu şi a "risipit" şansa României de a fi membru nepermanent în Consiliul de Securitate prin "poker-ul stupid" cu mutarea ambasadei ţării noastre de la Tel Aviv la Ierusalim.

De asemenea, Dan Barna i-a reproşat social-democratului Titus Corlăţean că a ţinut în plenul Parlamentului un discurs de parcă "ar fi fost 20 de ani în Opoziţie", dar şi faptul că ar fi oferit citate incorecte.

"Dvs sunteţi responsabili pentru România blocată, pentru instituţiile care nu mai funcţionează, sunt corupte. Şi un ultim element de cultură generală: citat înseamnă să preiei afirmaţiile unei persoane, nu să inventezi o propoziţie. Aceea se numeşte minciună şi nu citat", a arătat el.

Moţiunea de cenzură "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" este dezbătută şi votată joi în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO