Dăncilă, vizită în Abu Dhabi: ”În România, comunităţile religioase convieţuiesc în pace”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 17 Octombrie 2018 14:37
Categorie: Stiri Politice

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a vizitat Monumentul Eroilor din Abu Dhabi - Wahat Al Karama şi Moscheea Şeic Zayed, prilej cu care a arătat că, în România, comunităţile religioase convieţuiesc în pace şi înţelegere.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în contextul vizitei de lucru efectuate în Emiratele Arabe Unite, în perioada 16 - 19 octombrie, Dăncilă a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Abu Dhabi - Wahat Al Karama, care este dedicat soldaţilor din EAU şi cetăţenilor emiratezi care s-au jertfit pentru crezul naţiunii.

Premierul a vizitat şi Moscheea Şeic Zayed din Abu Dhabi, cel mai mare lăcaş de cult din Emiratele Arabe Unite, care poate găzdui mai mult de 41.000 de credincioşi.

Cu această ocazie, Viorica Dăncilă a evocat diversitatea etnică şi religioasă din Emiratele Arabe Unite şi a apreciat eforturile făcute de autorităţile emirateze în vederea integrării minorităţilor religioase din această ţară.

"În România, cu precădere în zona Dobrogea, dar nu numai, comunităţile religioase convieţuiesc în pace şi înţelegere de sute de ani", a arătat, potrivit comunicatului, Dăncilă, în contextul unei discuţii pe marginea exponatului privind cele 99 de nume ale lui Allah, scrise caligrafic în kufi, de către Mohammad Mandi Al Tamimi.

Premierul a precizat că în România comunitatea musulmană datează din secolul al XIII-lea şi a beneficiat întotdeauna de libertate de cult, "fiind pe deplin dedicată valorii convieţuirii paşnice cu majoritatea creştină şi cu celelalte minorităţi religioase din ţara noastră, pe baza înţelegerii comune şi a respectului reciproc, se mai arată în comunicat.

Dialogul în engleză Dăncilă - Erdogan. Turcii au publicat imaginile cu sunet, România fără
VIDEO PROTVPLUS.RO