Cum și-au împărțit partidele parlamentare șefiile comisiilor. PSD a primit cele mai multe
PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi minorităţile naţionale şi-au împărţit şefia comisiilor permanente, cele mai multe revenind către PSD.
La Senat, PSD preia comisiile constituţională, de politică externă, de afaceri europene, de ape şi păduri, sănătate, comunicaţii, de regulament şi Comisia pentru drepturile omului, potrivit News.ro.
Liberalii vor prelua preşedinţia comisiilor juridică, de apărare, de agricultură, învăţământ, cultură, transporturi şi pe cea a Comisiei de ştiinţă, inovare şi tehnologie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
USR PLUS preia comisiile de buget, economică, de muncă şi de mediu.
Reprezentanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor se vor afla la şefia comisiilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor şi de abuzuri.
UDMR va deţine conducerea Comisiei de administraţie.
La Camera Deputaţilor, ar urma să fie înfiinţate trei noi comisii - de constituţionalitate, pentru tineret şi sport şi pentru ştiinţă.
PSD preia comisiile de politică economică, transporturi, agricultură, administraţie, învăţământ şi Comisia de abuzuri, precum şi pe cele de regulament şi de afaceri europene.
Liberalilor le vor reveni preşedinţiile comisiilor de buget, mediu, sănătate, de apărare, de tehnologia informaţiei şi pentru românii din afara graniţelor.
USR PLUS preia comisiile de muncă, de cultură, juridică şi de tineret şi sport.
Reprezentanţii AUR vor deţine şefia comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi de constituţionalitate.
UDMR va avea comisiile de industrii şi de politică externă.
Minorităţilor naţionale ar urma să le revină comisia pentru drepturile omului şi comisia pentru ştiinţă.
Ce prevede acordul de guvernare 2020 - 2024
Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR - Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloş şi Kelemen Hunor - au semnat, luni seară, acordul de guvernare 2020-2024.
La ceremonia care a avut loc la Palatul Parlamentului a participat şi premierul propus de coaliţie, Florin Cîţu.
Acordul prevede că propunerea pentru funcţia de prim-ministru este Florin Cîţu, pentru preşedinte al Senatului - Anca Dragu, iar pentru preşedinte al Camerei Deputaţilor - Ludovic Orban.
“România trece, împreună cu întreaga lume, printr-o criză fără precedent. Ne asumăm responsabilitatea pentru a conduce ţara noastră în vremuri dificile. O facem cu deplina convingere că România, cu decizii ferme pentru binele comun, poate ieşi întărită atât din pandemie, cât şi din dificultăţile economice care decurg din aceasta”, se arată în document.