Cristian Busoi, propus de Ponta ca presedinte CNAS, are licenta in medicina si doctorat in sanatate

Victor Ponta

Europarlamentarul PNL Cristian Busoi, propus de premierul Victor Ponta ca presedinte al CNAS, in locul lui Doru Badescu, este licentiat in medicina si drept si are doctorat in sanatate publica si management sanitar.


In varsta de 35 de ani, Busoi a absolvit in 2003 Facultatea de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" Bucuresti, iar apoi si-a completat studiile la Colegiul National de Aparare, unde a avut lucrarea de absolvire "Reforma serviciului militar in Romania", la Facultarea de Drept din Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti si la Institutul Diplomatic Roman.

In 2010, si-a luat doctoratul in sanatate publica si management sanitar, la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara.Intre 2003 si 2007, Cristian Busoi a profesat ca medic, iar din 2009, ca notar public, la un cabinet din Bucuresti.

Originar din Drobeta Turnu Severin, Busoi a intrat in politica in 1996, fiind pana in 1998 vicepresedinte fondator al Organizatiei Tineretului National Liberal (TNL) Mehedinti, dupa cum mentioneaza in CV-ul de pe site-ul propriu. Din iunie 2009, este vicepresedinte PNL Timis.

In perioada octombrie 2002 - mai 2004, a fost consilier al vicepresedintelui PNL Calin Popescu-Tariceanu, iar intre decembrie 2004 si aprilie 2007, deputat.

Din august 2009, Cristian Busoi este europarlamentar. Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), iar pentru postul de presedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Busoi, a anuntat joi seara premierul Victor Ponta.
 

Citește și...
Doru Badescu a demisionat de la conducerea CNAS. In locul lui va fi propus liberalul Cristian Busoi
Doru Badescu a demisionat de la conducerea CNAS. In locul lui va fi propus liberalul Cristian Busoi

Doru Badescu a demisionat de la conducerea Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate (CNAS), iar pentru postul de presedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Busoi, a anuntat premierul Victor Ponta.

Recomandări
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor:
Iohannis, declarații dure la adresa profesorilor: "Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?"

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, joi, declarații dure la adresa cadrelor didactice, după ce liderii sindicali au anunțat că nu sunt de acord cu ultima ofertă făcută de Guvern și că greva din învățământ va continua.

Palmă diplomatică data de NATO lui Putin: aliaţii sunt de acord ca Ucraina să devină membră
Palmă diplomatică data de NATO lui Putin: aliaţii sunt de acord ca Ucraina să devină membră

Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, joi, că Moscova nu poate împiedica Ucraina să devină membră a alianței militare, informează Reuters, citată de News.ro

Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală
Guvernul anunță că negocierile cu sindicatele din Educație ”au luat sfârșit”. Surse: Oferta de majorare este finală

Ordonanţa de urgenţă privind educaţia a fost adoptată de Guvern, iar negocierile cu sindicatele au luat sfârşit, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.