Conducerea PNL ii mandateaza pe deputati sa NU voteze inceperea urmaririi penale in cazul Dobre
Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a anuntat, miercuri, ca Biroul Politic al formatiunii si-a mandatat deputatii sa nu voteze solicitarea inceperii urmaririi penale a fostului ministru Victor Paul Dobre.
"BPC a stabilit cu unanimitate de voturi sa mandeteze deputatii PNL sa nu voteze solicitarea inceperii urmaririi penale impotriva deputatului si fost ministru delegat pentru administratie Victor Paul Dobre. Analiza noastra a aratat ca nu exista motive intemeiate pentru ca deputatii sa dea curs acestei solicitari. Asadar nu vom vota aceasta solicitare", a anuntat Mihai Voicu.
El a mai spus ca Biroul Politic al PNL i-a mandatat pe reprezentantii liberali din Comisia Juridica a Camerei Deputatilor ca, in coordonare cu colegii din USL, sa supuna la vot in Comisia juridica o decizie prin care sa solicite Parchetului General un raspuns, privind mentinerea in continuare a acestei solicitari.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
"Spunem acest lucru luand in considerare decizia Curtii Constitutionale, care, in mai multe parti - aceea prin care confirma rezultatul alegerilor, aceea prin care admite ca un numar mai mic sau mai mare de cetateni de fapt nu trebuiau sa se regaseasca in listele electorale, este vorba de persoanele decedate si de cetatenii cu domiciliul in strainatate, care in mod eronat apar pe listele electorale permanente - asadar Curtea, prin aceasta decizie vine sa justifice acele adrese incriminate prin care reprezentantii care le-au expediat isi exprimau faptul ca nu-si pot asuma acuratetea pana la ultima persoana in listele electorale permanente", a explicat purtatorul de cuvant al PNL.
El e mentionat ca, in lumina noilor decizii, PNL doreste ca, institutional, prin intermediul Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, sa intrebe Parchetul General daca isi mentine aceasta cerere de incepere a urmaririi penale. "Ne dorim ca aceasta adresa sa fie transmisa in urma unei decizii a Comisiei Juridice si nu individual, de catre un parlamentar, probabil ca nu ar avea aceeasi cadere un parlamentar sa faca. Inainte de inceperea dezbaterilor pe fond ale Comisiei, dar la prima sedinta a Comisiei Juridice", a mai spus Mihai Voicu.
El a mentionat ca pasii concreti vor fi decisi in grupurile parlamentare, in functie de derularea evenimentelor. "Noi am exprimat doar opinia politica a grupului parlamentar, si anume ca nu consideram ca sunt motive pentru a vota, intr-un fel sau altul, solicitarea de incepere a urmaririi penale. Vom discuta si in USL, cred ca atmosfera este in acelasi sens si in grupul parlamentar social-democrat. Pana la urma, avem aceleasi argumente, este un subiect comun. Nu cred ca in interiorul PSD va exista o alta pozitie", a mai spus Voicu.
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, in 14 august, ca raportul Comisiei juridice in cazul Victor Paul Dobre sa fie finalizat pana in data de 10 septembrie, juristii Camerei urmand sa se reuneasca in sedinta la 27 august.
Sursa: Mediafax
Etichete: PSD, PNL, deputati, referendum, Parlament, Mihai Voicu, liste electorale, USL, Victor Paul Dobre,
Dată publicare:
23-08-2012 08:14