Tăriceanu iese la atac după ce a fost acuzat de luare de mită: ”DNA promovează o campanie de fake news”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Bănuit de luare de mită, Călin Popescu Tariceanu iese la atac. Președintele Senatului acuză DNA că promovează o campanie de știri false împotriva lui și spune că nu a luat niciun leu șpagă.

DNA solicită ridicarea imunității lui Tariceanu, suspectat că în vremea în care era premier ar fi primit indirect 800.000 de dolari din partea unei firmei austriece.

Șeful Senatului nu a mai venit la serviciu de când procurorii DNA au lansat acuzațiile la adresa sa.

"Am aflat în ultimele 24 de ore că aş fi luat mită. Întâi, două milioane de euro, apoi 800.000 de dolari, după aceea 10% din comisionul din contract, după aceea 4 milioane. Ei bine, împotriva unei astfel de campanii de ştiri false, care este de fake news, promovată de DNA, eu nu am cum să mă apăr," a scris Tariceanu pe pagina sa de Facebook.

Procurorii au trimis către Senat 72 de volume. DNA suspectează că în perioada în care Tăriceanu era premier, o firmă din Austria, care livra licențe de soft către instituții guvernamentale, ar fi achitat în numele lui Tăriceanu o datorie de 800.000 de dolari, pe care acesta o avea către firmă de consultanţă cu care lucra la acel moment.

”Un demnitar ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, foloase materiale în valoare de aprox. 800.000 USD de la reprezentanții unei companii austriece, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie. Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului”, potrivit DNA.

Preşedintele Senatului susţine, pe Facebook, că: "Realitatea e că nu am luat niciun ban, niciun leu mită sau alte foloase din partea sau în cadrul acestei afaceri denumite Microsoft. Acum, sigur că sunt supărat şi enervat pentru că nu am cum să demonstrez aceste lucruri, decât în măsura în care voi avea acces la dosar."

Colegii lui Tăriceanu au la dispoziție 14 zile să decidă dacă acceptă solicitarea de ridicare a imunității.

Ca să fie adoptată, cererea DNA are nevoie de susţinerea majorităţii senatorilor, adică 69 de voturi, în condiţiile în care doar PSD are 71 de aleşi. Soarta lui Călin Popescu Tăriceanu este astfel la mâna partenerilor săi de coaliţie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO