Codrin Ştefănescu: ”Să ne amintim cu toţii prin câte bătălii am trecut împreună”

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Martie 2018 11:44
Categorie: Politic
codrin stefanescu

Codrin Ştefănescu a anunţat vineri, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al formaţiunii, că după această întrunire va face o declaraţie "absolut convingătoare şi totală" legată de situaţia în care se află partidul.

"După ce voi ieşi din CExN voi face o declaraţie absolut convingătoare şi totală legată de situaţia în care ne aflăm şi o să vă spunem exact ce avem de gând să facem la Congresul de mâine", a precizat Ştefănescu, relatează Agerpres.

El a evidenţiat că acesta este ultimul Comitet Executiv Naţional dinaintea Congresului şi şi-a exprimat speranţa că membrii PSD să îşi aducă aminte de lucrurile bune, precum campaniile electorale, dar şi evenimentele cu caracter mai personal.

"Să uităm de situaţia neplăcută în care ne aflăm cu toţii astăzi şi de toate declaraţiile care s-au făcut şi de toate lucrurile care s-au spus şi despre faptul că nu intrăm prea uniţi în congres. Şi sper şi eu şi Nicu Bănicioiu şi Cati Andronescu şi ceilalţi colegi ai mei, astăzi, cu ceilalţi colegi ai noştri, să găsim calea amintirilor, să zic aşa. Să ne amintim cu toţii prin câte bătălii am trecut împreună şi dacă e normal să mergem aşa dezbinaţi în acest congres. Eu sper ca astăzi să găsim această soluţie colegială, prietenească, de camarazi", a declarat Ştefănescu.

El a mai precizat că tema principală a Congresului ar fi trebuit să fie elaborarea unei rezoluţii pentru poporul român, cu obiective pe termen scurt şi mediu.

"Eu cred că soluţia paşnică ar fi fost, de exemplu, să găsim o soluţie la modul în care ne poziţionăm la aceste alegeri în Congres. Ar fi trebuit să facem mai mult de opt vicepreşedinţi. Nu ştiu, 20 de vicepreşedinţi... Nu pe regiuni, pe specialităţi. Unde să intre şi Mihai Fifor şi Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae. Şi noi am fi fost mulţumiţi", a spus Ştefănescu.

Ştefănescu a mai apreciat că reprezentanţii minorităţii trebuie ascultaţi atunci când este vorba de lucruri care ţin de "proiecţia în societate" a partidului.

"Suntem îngrijoraţi de absolut tot în ultimele zile, aţi văzut declaraţiile noastre vizavi de depunerea candidaturii. Nu credeam că o să ajung în această situaţie, după atâţia ani în care am fost una dintre vocile, zic eu, importante ale partidului în bătăliile pe care le-am dus: să nu reuşesc să îmi depun candidatura pentru că regulamentul prevede nişte norme noi şi comenzile şi ordinele au sunat într-un fel. Eu sper ca astăzi, aici, toţi, să primim fie acceptul să candidăm, fie să găsim o soluţie paşnică toţi împreună. Nimeni nu vine cu gânduri războinice. Eu sper că după acest CEx vom ieşi cu o declaraţie bună. (...) Când ai de suferit şi când vezi că pierzi puncte şi că ai o problemă legată de proprii tăi membri şi electoratul tău, care pune întrebări legat de ce se întâmplă la nivelul central al partidului, atunci trebuie să găseşti soluţiile cele mai bune", a mai precizat el.

codrin stefanescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Firea: Îl susţin pe Robert Negoiţă. Cred că trebuie să îi dăm cezarului ce-i al cezarului
Firea: Îl susţin pe Robert Negoiţă. Cred că trebuie să îi dăm cezarului ce-i al cezarului
Rise Project: Liviu Dragnea, anchetat în Brazilia. ”M-au prins când vindeam portocale”
Rise Project: Liviu Dragnea, anchetat în Brazilia. ”M-au prins când vindeam portocale”
Dragnea, convins că s-au infiltrat securiști la congresul PSD de validare a candidaturilor
Dragnea, convins că s-au infiltrat securiști la congresul PSD de validare a candidaturilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
Codrin Stefanescu
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției
Dan Tudorache: Problema amnistiei și grațierii ar trebui lămurită duminică, la CEX-ul PSD
Tăriceanu susține "soluţia celor două state": Israel şi Palestina
Iohannis afirmă că "ar fi hazardat" să spună că România va fi pregătită să intre în zona euro în 2024
Klaus Iohannis, Theresa May
Klaus Iohannis, întâlnire ”importantă” cu Theresa May: ”Ca să o încurajez puţin”
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune
Opoziţia a depus moţiunea "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României”
Preşedintele Klaus Iohannis participă, azi, la Bruxelles, la Summitul Euro
Alianța Vestului. Ponta: ”Atenuează efectele nocive ale Puterii centrale (analfabetă)”
CCR va discuta pe 19 decembrie conflictul Klaus Iohannis - Viorica Dăncilă