Clotilde Armand și-a preluat biroul de la Primăria Sectorului 1: „Va trebui să fac o dezinsecție”

Ultima actualizare: 02-11-2020 19:44

La cinci săptămâni de la alegeri, primarul Sectorului 1 din București și-a preluat luni biroul.

Clotilde Armand nu a găsit documente și nici calculatoare, dar a dat peste dispozitive de tocat hârtie pline cu acte distruse. Primărița susține că nu a reușit să găsească nici contractul de salubritate, dar a descoperit cheltuieli inutile. Înainte să se apuce de treabă, Clotilde Armand va cere să îi fie verificat biroul de eventuale microfoane ascunse.

În prezența avocatului, a șefei de cabinet, dar și a fostului viceprimar, Clotilde Armand a rupt luni dimineață sigiliul de pe ușa biroului său.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: „Să nu spună că sunt niște documente, nu știu, contractul cu Romprest care a dispărut din cauza mea."

A fost surprinsă să nu găsească niciun document ori vreun calculator. În schimb, a descoperit două tocătoare pline cu documente distruse.

Clotilde Armand: „Este un tocător de hârtie.”

Reporter: „Este nou?”

Clotilde Armand: „Da. Biroul primarului. Aici este seiful. Cum vedeți aici este încă un tocător de hârtie. Mă așteptam ca în corporații, să primesc multe dosare. Dulapurile sunt goale. Birourile sunt goale. Nu mai este niciun calculator, niciun om."

Fostul viceprimar susține însă că toate contractele sunt în original la Direcția Achiziții, iar tocătoarele reprezintă o normalitate pentru o primărie.

Daniela Popa, fostul viceprimar Sector 1: „Nu vă speriați, sunt în toate instituțiile, nu pleacă nimeni cu hârtii acasă. Nu dă de bănuit. Este un lucru normal ca în orice instituție publică a statului. "

Clotilde Armand a deschis și seiful. În afară de câteva chei și un sigiliu, a găsit descrieri ale administrației publice din Paris în franceză.

Ca să nu mai fie probleme cu documentele, noul primar vrea să digitalizeze instituția și să optimizeze personalul. Spune că nu îi va concedia pe cei 3.100 de angajați ai celor 11 direcții, dar îi va muta unde va fi nevoie. Biroul care este conectat printr-un fir roșu la Serviciul de Telecomunicații Speciale, urmează să fie verificat de dispozitive spion.

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: „Va trebui să fac o dezinsecție.”

Reporter: „Veți căuta să nu fie microfoane plantate?”

Clotilde Armand: „Absolut."

Până atunci are o problemă gravă de rezolvat. Bugetul Primăriei a fost stabilit la 400 milioane euro, dar veniturile sunt de 270 milioane de euro. Ar mai fi nevoie de 130 de milioane de euro.

Ca să facă rost de bani, Clotilde Armand se gândește să blocheze anumite contracte. De pildă, cele prin care Poliția Locală plătește două case de avocatură să o reprezinte în instanță. În plus, spune că centrul medical Caraiman a cumpărat dispozitive de cardiologie de 17 milioane de euro care stau nefolosite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO