Motivele suspendarii lui Basescu. Vezi integral documentul USL care va fi citit joi in Parlament

04-07-2012 16:39

Traian Basescu - COVER

USL sustine in documentul pentru suspendarea din functie a presedintelui ca acesta "a instigat la nerespectarea deciziilor CC", a facut presiuni directe asupra judecatorilor CC si a initiat un proiect neconstitutional de revizuire a Constitutiei.

Joi la 10:00 vezi LIVE VIDEO pe www.stirileprotv.ro sedinta extraordinara din Plenul Parlamentului pentru suspendarea din functie a Presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

Cele 7 puncte principale din documentul USL pentru suspendarea din functie a lui Traian Basescu:

1. Presedintele a uzurpat rolul Prim-ministrului si s-a substituit in atributiile constitutionale ale Guvernului. - citeste in continuare AICI.

2. Presedintele a incalcat in mod repetat drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor prevazute in Constitutie.

3. Presedintele a incalcat in mod repetat principiul separatiei puterilor in stat si independenta justitiei. - citeste in continuare AICI.

4. Presedintele a initiat un proiect neconstitutional de revizuire a Constitutiei si a incalcat procedura de revizuire a Constitutiei prevazuta de legea fundamentala.

5. Presedintele a instigat la nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale si a facut presiuni directe asupra judecatorilor Curtii, facandu-le "vizite” inaintea unor decizii importante.

6. Presedintele a incalcat sistematic principiul neapartenenței politice a persoanei care ocupa functia prezidențiala si a abandonat rolul constitutional de mediator in stat si in societate.

7. Presedintele a incalcat in mod grav prevederile Constitutiei si principiul fundamental al democratiei reprezentative, atunci cand declara ca nu va numi un Prim-ministru din partea USL, chiar daca aceasta formatiune politica va obtine majoritatea absoluta in Parlament.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO