Ce prevede Legea prevenirii separării copilului de familie, care a declanșat protestele AUR și agresiunile din Parlament
Miercuri, 10 mai, regulile de acces în Palatul Parlamentului au fost schimbate, din cauza protestului care a avut loc în apropierea clădirii.
Toți deputații, angajații și jurnaliștii au fost direcționați către intrarea de la Senat, dar nici acolo nu au putut intra decât acele persoane care au avut deja asigurat accesul în clădire.
Așadar, nu a fost permis accesul unor persoane care au cerut autorizație pe parcursul zilei de astăzi. Totul, pentru a se preveni escaladarea conflictului de la Parlament, pentru a preveni accesul în clădire a unor protestatari.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
De altfel, și la birourile celor doi președinți ai Parlamentului, de la Senat și de la Camera Deputaților, au apărut mai mulți ofițeri de securitate. Au fost ofițeri din cadrul Departamentului de afaceri interne.
Practic, poliția Parlamentului - care a venit și în plen - a asigurat ordinea în apropierea prezidiului și, pentru prima dată, în Parlament au fost microfoane mobile care au fost date celor care trebuia să ia cuvântul. Așadar, totul pentru ca lucrările Camerei Deputaților să poată continua.
Legea privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie
Pe ordinea de zi de miercuri au fost mai multe proiecte pe care cei de la AUR le-au contestat în ultima perioadă. Cel mai tare au strigat împotriva proiectului inițiat de Ministerul Familiei, care prevede prevenirea separării copilului de familie.
În textul documentului propus de Ministerul Muncii se reglementează, se definesc acele situații în care autoritățile statului pot interveni. Asistenții sociali pot interveni pentru a preveni separarea copilului de familie. Vorbim de acele familii care nu au situația economică necesară, nu au banii necesar pentru a crește copilul.
Vorbim despre copii care se nasc din mame minore și despre copii care consumă droguri sau au probleme penale. Așadar, numai în situațiile în care aceste familii solicită și acceptă ajutorul statului, ar putea să îl primească.
Nu este vorba despre o lege care ar obliga familiile care nu-și vaccinează, de pildă, copiii, să cedeze copiii statului.
Au fost niște amendamente care se refereau la vaccinare, e adevărat, acestea au fost scoase și nu se refereau în niciun caz la predarea copiilor către stat, la cedarea dreptului de a crește un copil. Se refereau la accesul oamenilor la medicina de bază.
Așadar, este o lege care definește foarte clar situațiile în care asistenții sociali pot acorda ajutor acelor familii care nu se descurcă în creșterea copiilor. Iar retorica susținută de AUR a fost combătută atât de PNL, PSD, cât și de cei de la USR.
Iar replicile nu au fost deloc dintre cele mai blânde. Cei de la PSD au spus despre cei de la AUR că au o retorică putinistă și că nu fac decât să impună politica pumnului în gură.
Legea a fost adoptată cu 222 de voturi ”pentru”, 48 ”contra” și 2 abțineri.
Sursa: Pro TV
Etichete: proteste, copii, PSD, george simion, lege, familie,
Dată publicare:
10-05-2023 14:40