Ce cadouri a primit Traian Basescu de ziua lui. Seful statului a implinit 60 de ani

04-11-2011 18:28

Seful statului a implinit 60 de ani, iar prietenii, colaboratorii si chiar finii au vrut sa-l surprinda cu daruri elegante. Unii i-au luat tablouri, carti sau stilouri, altii s-au rezumat la cate un tort cu ornamente florale.

Insa cel mai simplu si util cadou si l-a facut singur. Sarbatoritul s-a invoit de la serviciu. N-a mai avut intalniri oficiale si nici n-a mai primit vizite.

Traian Basescu la 60 de ani. Ce ii doriti Presedintelui? Galerie FOTO cu imagini INEDITE

Dimineata a fost agitatie la portile Palatului Cotroceni. Cadourile si cosurile cu flori nu l-au gasit insa pe destinatar la serviciu. A anuntat inca de joi ca isi ia o zi libera.

"Vreau liniste, imi iau liber, stau in liniste", a declarat presedintele.

Chiar si asa, cei care au stiut ca este ziua presedintelui au vrut sa ii faca daruri. De departe cel mai impozant a venit din partea presedintelui Azerbadjanului, Ilham Aliev.

Chiar daca "mesagerii" de la ambasada s-au ferit sa spuna ce va gasi Traian Basescu in cutii, am aflat ca in una dintre ele sunt cateva vase cu motive traditionale azere.

Altii i-au trimis presedintelui simbolic carti sau tablouri.

Cum era firesc un gand bun pentru "nasul" Basescu a avut si Carol Ferdinand. Dar pentru ca finul nu are inca doi ani, delfinul, protectorul marinarilor, a fost cumparat de parinti, Printul Paul de Romania si Printesa Lia.

Felicitarile pentru sarbatorit au curs inca de joi. Invitati de Traian Basescu la un pahar de vin, parlamentarii puterii i-au dat acestuia o panza cu portul "Anvers" si o editie de lux a poeziilor lui George Cosbuc.

Chiar daca avea o intalnire importanta cu reprezentantii FMI, seful statului a zabovit cateva minute si cu jurnalistii acreditati la palatul Cotroceni.

Asa cum procedeaza de multa vreme, Traian Basescu a ales si de aceasta data sa petreaca alturi de sotie si de fete. Cel mai probabil, seful statului se va relaxa pe Valea Prahovei.


VIDEO PROTVPLUS.RO