Udrea, atac dur la liderii USL: Politicieni populisti ca Ponta si Antonescu au falimentat Grecia

04-11-2011 12:56

Elena Udrea

Ministrul Elena Udrea scrie, pe blogul sau, ca a vazut ca "intaiul socialist al tarii, Victor Ponta, a sarit repede sa-i ia apararea prietenului Papandreou", dar ca politicieni populisti ca Ponta si Antonescu au falimentat Grecia.

"Am vazut ca intaiul socialist al tarii, Victor Ponta, a sarit repede sa-i ia apararea prietenului Papandreou, laudandu-i decizia de a organiza referendum asupra masurilor de austeritate. si asta ca semn suprem al democratiei, uitand insa sa precizeze faptul ca premierul Papandreou isi asumase masurile de austeritate, batuse palma cu partenerii europeni, iar ideea referendumului era o miscare de maximum populism. Referendumul pe care il doreau socialistii greci nu era un act de curaj, ci o masura pe care o iau cei care guverneaza cu ochii la sondaje. Pentru ca, nu-i asa?, pentru oameni ca Ponta, cuvantul dat nu inseamna nimic, important e ce crede electoratul. Caci la asta sunt buni si USL-istii nostri: sa le spuna oamenilor ce le place sa auda. Chiar daca sunt minciuni, utopii sau fantasmagorii. Adevarul este supraevaluat in viziunea socialistilor care populeaza opozitia de la noi", scrie Udrea pe blogul sau.

Elena Udrea apreciaza ca, totusi, nu e usor sa fii prietenul lui Papandreou.

"Pentru ca, ce sa vezi?, cand s-a pus problema demisiei, intaiul socialist grec a spus: «si, totusi, e mai bine fara referendum». Sunt sigur ca ne va lamuri Victor Ponta cum, dupa ce a renuntat la referendum, Papandreou e de fapt un erou si a luat decizia pentru greci, nu pentru a-si pastra el scaunul. Nu imi fac iluzii - la fel de curajos ar fi si intaiul pesedist", adauga ministrul Dezvoltarii.

In opinia sa, faptul ca Papandreou a batut in retragere, lasandu-i in off-side pe socialistii din Romania, este "mai degraba amuzant".

"Ce e insa grav este sangele rece cu care Victor Ponta spune ca statul asistential grec a fost promovat de un partid de dreapta. ii aud pe reprezentantii USL (chiar si pe liberali) tipand ca inainte la conducere era un partid de dreapta. Ei bine, Victor Ponta, ar trebui sa invete sa faca adunari: in ultimii 30 de ani, in Grecia, dreapta a fost doar 7 ani la putere, iar socialistii (o data chiar alaturi de comunisti) restul de 23 de ani. Oare statul asistential s-a creat in 7 ani sau in 23 de ani?", mai scrie Udrea.

"Politicienii populisti au falimentat Grecia. Politicieni ca Victor Ponta si Crin Antonescu - cei care le spun oamenilor ce vor sa auda, fara sa ia in considerare vreun moment adevarul. Din cauza lor Europa este in pragul colapsului. Din cauza celor care spun ca «statul va avea intotdeauna grija de cetatean, indiferent de situatie». Adevarul este insa ca modelul acesta socio-economic pe care socialistii il propovaduiesc face implozie. Cei din Uniunea Socialista trebuie doar sa deschida ochii si sa accepte faptul ca asa nu se mai poate - epoca politicienilor populisti se incheie anul acesta! Este cantecul lor de lebada, de aceea sunt atat de agitati", sustine Elena Udrea.

Ea apreciaza ca un alt lucru este "incredibil de grav din perspectiva vesnicului presupus premier al USL", respectiv modul in care se raporteaza la Franta si la Grecia.

"Ponta acuza guvernele din Germania si Franta de «ipocrizie». Mai mult, in viziunea liderului PSD, ipocriti sunt cei care propun salvarea tarii tale, stergerea a 50% din datorii, se incred in cuvantul tau si apoi se declara nemultumiti ca nu ti l-ai respectat. Adevarul este tocmai acesta: e vina lor ca au crezut un socialist, pentru ca au cazut la randu-le in capcana populismului", adauga Udrea.

 

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO