Ponta, catre Jeffrey Franks: Dumneavoastra sunteti premierul Romaniei

04-11-2011 11:01

Presedintele PSD, Victor Ponta, i-a spus, vineri, sefului misiunii FMI, Jeffrey Franks ca este premierul Romaniei, intrucat adevaratul premier, Emil Boc, nu are timp sa se vada cu opozitia.

 

"Este o veste foarte buna pentru noi pentru ca ati programat aceasta intalnire cu opozitia. Va place sau nu, noi credem ca avem aceasta intalnire cu premierul Romaniei, de vreme ce adevaratul premier nu are timp sa se vada cu noi. Credem ca este folositor pentru noi si pentru dumneavoastra sa avem aceasta discutie despre problemele economice si bugetul pentru 2012", a spus Ponta.

El a precizat ca opozitia manifesta deschidere pentru dialog, dar si pentru votarea bugetului de stat, daca exista o reala perspectiva asupra bugetului si un dialog asupra masurilor bune.

"Chiar daca draftul scrisorii este aproape gata, ideile bune pot fi intotdeauna incluse in scrisoare, nu vin doar de la Guvern, uneori vin si de la opozitie. E folositoare aceasta intalnire, mai ales ca anul viitor este unul electoral", a spus Ponta.

Presedintele PSD a aratat ca opozitia are o serie de propuneri pentru buget pe care le-a trimis Guvernului si in legatura cu care nu a primit niciun raspuns si si-a exprimat speranta ca delegatia FMI va oferi un raspuns.

La randul sau, Jeffrey Franks a precizat ca reprezentantii delegatiei FMI, BM si CE valorizeaza dialogul cu opozitia, cu sindicatele si cu asociatiile oamenilor de afaceri, el apreciind ca niciun grup politic nu are monopolul ideilor bune.

La intrevederea cu delegatia FMI, BM si CE participa Victor Ponta, Adrian Nastase, Liviu Dragnea, Eugen Nicolaescu, Daniel Chitoiu, Daniel Constantin si Liviu Voinea.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se afla in Romania in perioada 25 octombrie - 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Stirile PRO TV
Știrile PRO TV # 19.00 – 18 Ianuarie 2021

43:16
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26