Roberta Anastase a scapat "basma curata" pentru votul la Legea pensiilor

Ultima actualizare: 11-10-2012 07:34
Roberta Anastase

Parchetul instantei supreme a dispus neinceperea urmaririi penale fata de presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si secretarul Camerei, Sever Voinescu. Magistratii au apreciat ca nu a fost comisa o fapta penala, sub aspectul lipsei de cvorum.

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca, prin decizia de neincepere a urmaririi penale, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat ca PSD a lansat acuzatii nefondate.

"S-a intamplat un lucru firesc. Parchetul a confirmat ca PSD a incercat inutil sa mute o disputa politica in zona penala in speranta ca va avea beneficii de imagine. Asa cum am tot repetat pe parcursul acestor luni, toate procedurile au fost respectate. Dovada cea mai clara ca PSD nu a incercat altceva decat sa ne transforme in tinte de imagine pe mine si pe Sever Voinescu este faptul ca au trecut peste orice proceduri ce puteau fi parcurse in Camera Deputatilor, apeland la plangeri penale", a mentionat Anastase, citata de Mediafax.

Parchetul instantei supreme a apreciat ca nu a fost comisa o fapta prevazuta de legea penala sub aspectul lipsei cvorumului la sedinta pe Legea pensiilor. In replica, presedintele PSD, Victor Ponta, a spus ca decizia Parchetului este una politica si ilegala.

"Este o decizie politica si ilegala, care sfideaza opinia publica. Toti telespectatorii au putut vedea in direct si apoi pe inregistrari furtul comis de Roberta Anastase la adoptarea de catre Camera Deputatilor a Legii pensiilor. Parchetul prefera sa nu aplice legea din motive politice", a spus presedintele PSD.

Mai mult, Ponta a avertizat ca acest dosar va fi redeschis, atunci cand USL va ajunge la putere.

"Ii asigur (pe Anastase si Voinescu - n.r.) ca atunci cand Justitia si Parchetul vor fi independente si nu vor mai fi controlate politic, acest dosar se va redeschide si se va aplica legea", a mai afirmat presedintele PSD.

Scandalul fraudarii voturilor a ajuns la Parchet. Mircea Dusa, audiat

Comisia juridica a respins solicitarile de sanctionare a Robertei Anastase

Ponta: Camera Deputatilor a ajuns un scut creat in jurul Robertei Anastase

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO