Când se va face rotativa guvernamentală. Proiectul pensiilor speciale, discutat în plen săptămâna viitoare
Dincolo de protestele din stradă, cărora nu le găsesc rezolvare, politicienii mai au de gestionat și schimbul de putere dintre PNL și PSD.
Acesta era programat pentru săptămâna trecută, dar PSD a amânat momentul, invocând și că nu s-a făcut reforma pensiilor.
Legea este acum în dezbaterea deputaților.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Iuliana Petcu, corespondent PROTV: „În ultimele zile a părut că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vrut să se delimiteze de toate protestele pe care le-am văzut în stradă, și a negociat cu premierul Nicolae Ciucă o nouă formă a pensiilor speciale, o formă agreată cu Comisia Europeană și mult mai strictă. Așadar, această categorie de pensionari ar trebui să se retragă din funcție treptat, la 65 de ani, față de 60 de ani cât este în prezent, la fel ca și pensionarii din sistemul public vor plăti impozite suplimentare cei care au pensii mai mari de 6.800 de lei, cât este salariul mediu brut, vor primi aceste pensii speciale doar aceia care au activat 20 sau 25 de ani în meseria respectivă, iar o parte dintre ei își vor pierde aceste drepturi. Este o nouă formă a legii care a fost discutată în Comisia de Muncă, urmează să se dea votul săptămâna viitoare asupra acestui proiect al pensiilor speciale, iar după data de 15 iunie, spun surse și din PNL și din PSD, ar trebui să se reia negocierile privind schimbul de putere dintre liberali și social-democrați, desigur, dacă până atunci, liderii politici îi vor convinge pe sindicaliști să nu mai protesteze.”