PNL si PDL vor sa depuna o motiune de cenzura. Iohannis: "Guvernul Ponta pregateste fraudarea alegerilor"

Ultima actualizare: 04-09-2014 07:05

PNL si PDL vor sa depuna o motiune de cenzura, dupa ce ordonanta de urgenta care le da posibilitatea primarilor sa migreze de la un partid la altul va fi publicata in Monitorul Oficial.

Partidul Miscarea Populara a anuntat ca va sustine motiunea in parlament, dar chiar si asa initiatorii mai au nevoie de cel putin 93 de voturi pentru ca aceasta sa fie adoptata si guvernul demis.

Klaus Iohannis, presedintele PNL: "Cel mai ingrijorator complex de teme din aceasta perioada se constituie din incercarile Guvernului Ponta de a pregati o posibila fraudare a alegerilor - Ordonanta 45 de pregatire a alegerilor, ordonanta de legalizare a traseismului politic in administratia locala. Toate aceste demersuri trebuie sanctionate si motiunea de cenzura care va fi pregatita se va axa pe acest domeniu."

Opozitia il acuza pe premier ca, prin aceasta ordonanta, vrea sa atraga de partea sa primarii opozitiei si sa isi asigure astfel un avantaj la alegerile prezidentiale.

Vasile Blaga, presedintele PDL: "Sa vedem in primul rand forma in care va fi aprobata si publicata in monitorul Oficial aceasta ordonanta si apoi vom stabili un calendar."

De cealalta parte, puterea nu pare deloc ingrijorata de intentiile celor de la PNL si PDL si sustine ca motiunea de cenzura nu are sanse sa darame guvernul.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor: "Nu au sanse sa treaca motiunea. Nu ne temem de demersul lor."

Potrivit structurii parlamentului, PNL si PDL nu au voturi suficiente pentru a demite Guvernul prin motiune de cenzura. Impreuna cu PMP, au doar 195 de alesi. Ori motiunea este adoptata si Guvernul demis daca voteaza jumatate plus unu din numarul total al senatorilor si deputatilor adica 288. Asadar, opozitia ar trebui sa convinga cel putin 93 de alesi din barca puterii ca sa voteze motiunea.

Citeste si: ACL si-a propus sa dea jos Guvernul Ponta. PNL si PDL vor depune o motiune de cenzura in Parlament

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO