Boc: Sustin regionalizarea, actuala legislatie nu mai corespunde realitatilor Romaniei in UE

Dată publicare: 20-06-2013 11:56
Dată actualizare: 23-06-2013 06:45


Emil Boc

Emil Boc se declara un sustinator al regionalizarii, avand in vedere ca ultima reforma administrativa a fost in 1968, iar "actuala legislatie nu mai corespunde realitatilor Romaniei in UE", spune acesta.

Emil Boc a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o dezbatere despre regionalizare si descentralizare organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, ca apreciaza ca procesul de regionalizare nu este unul formal, spre deosebire de cel al revizuirii Constitutiei, unde "cetatenii nu au avut un cadru pentru a-si expune un punct de vedere", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt un sustinator al regionalizarii pentru ca ultima reforma administrativa a fost in anul 1968, iar actuala legislatie nu mai corespunde realitatilor Romaniei in UE. Regionalizarea este absolut necesara pentru a realiza un grad mai bun de absorbtie a fondurilor europene, vom avea propriile programe operationale in fiecare regiune, astfel incat nu va mai trebui sa asteptam ani buni pentru semnarea proiectelor. Regionalizarea este necesara si pentru ca actualul cadru nu permite dezvoltarea unor proiecte de amploare trans-judetene. Apreciez faptul ca procesul de regionalizare nu este unul formal, spre deosebire de cel al revizuirii Constitutiei, care a fost expediat intr-un forum constitutional, care a fost inexistent, iar cetatenii nu au avut un cadru pentru a-si expune un punct de vedere", a spus Boc.

La Cluj-Napoca se desfasoara a patra dezbatere publica organizata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice cu privire la procesul de regionalizare-descentralizare. Evenimentul face parte din seria de consultari organizate de minister incepand din luna mai, in fiecare regiune de dezvoltare, pentru definitivarea propunerilor privind procesul de regionalizare-descentralizare.

La dezbatere participa vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana, reprezentanti ai grupului de lucru academic din Consiliul Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), ai societatii civile, specialisti, sefi de servicii deconcentrate, parlamentari, primari, prefecti si presedinti de consilii judetene din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest.

Primele dezbateri au avut loc la Iasi, Craiova si Timisoara.
Dupa dezbatere, vicepremierul Liviu Dragnea va participa la lansarea unei carti scrise de Vasile Dancu, "O Romanie interioara".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO