Guvernul introduce regula de angajare in sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat

Dată publicare: 20-06-2013 07:43
Dată actualizare: 23-06-2013 06:45


Victor Ponta

Toate posturile neocupate vor fi desfiintate simultan cu introducerea regulii de angajare in sistemul bugetar a unei persoane la un post vacantat, a anuntat Victor Ponta.

Noua regula va fi introdusa prin ordonanta pregatita sa fie aprobata de Guvern sptamana viitoare.

"Saptamana viitoare o sa adoptam ordonanta prin care desfiintam toate posturile neocupate si introducem posibilitatea de angajare 1 la 1. Acum este 1 la 7 din cauza cresterii de personal. Deci, practic, de saptamana viitoare, la orice post eliberat se poate angaja o noua persoana in primul rand in sanatate si educatie, dar si pentru politie vom face acelasi lucru ", a spus Ponta la Antena 3, potrivit Mediafax.

In luna mai, premierul a aratat ca regula de angajare in sistemul bugetar a unei singure persoane la sapte posturi vacantate va fi abrogata cand va exista un consens pentru desfiintarea posturilor neocupate, acord care nu exista deoarece eliminarea acestor posturi va conduce si la "caderea" sefilor de directie.

In 2009, Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta, in urma negocierilor cu FMI, sa suspende ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante din administratie si sa permita angajarea unui singur functionar la sapte posturi vacantate, exceptii fiind acceptate doar pentru functiile de conducere, inalti functionari si administratii subdimensionate.

Interdictia a fost prelungita anual, pana in prezent.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO