Boc: Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana, contractul nu e avantajos si ar trebui rediscutat

Dată publicare: 02-08-2011 08:15
Dată actualizare: 03-11-2012 06:14


Emil Boc

Guvernul asteapta opinia specialistilor in privinta proiectului Rosia Montana inainte de a lua o decizie referitoare la aceasta investitie. Aceasta precizare a fost facuta de premierul Emil Boc, aratand ca, personal, nu este un "fan" al proiectului.

"Nu sunt un fan al acestui proiect si sunt doua observatii majore: una ce tine de mediu, si astept ca specialistii nationali si internationali sa se pronunte, si, in al doile rand beneficiul pentru statul roman. Cred ca actuala forma a contractului nu este cea mai favorabila pentru statul roman. Sunt observatiile pe care le-am avut chiar inainte de a fi prim-ministru. Voi vedea cum vor evolua discutiile pe marginea acestui subiect si imi voi face un punct de vedere", a spus Emil Boc la postul public de televiziune, citat de Mediafax.

Intrebat daca intentioneaza sa modifice acest contract, premierul a raspuns ca este inca prematur sa se pronunte.

"V-am spus doua dintre lucrurile la care m-am referit inca din trecut: contractul, care nu este in cea mai buna forma ca avantaj pentru statul roman asa cum a fost conceput si ar trebui rediscutat, si ca astept concluziile pe ceea ce inseamna componenta de mediu", a explicat Boc.

Luni, purtatorul de cuvant al PDL Sever Voinescu a declarat ca a avut loc o "dezbatere intensa" in privinta proiectului de la Rosia Montana, la cererea Monicai Macovei. Vicepresedintele PDL Monica Macovei se opune proiectului minier de la Rosia Montana si sustine ca nu este legala eliberarea avizului pentru declasarea masivului Carnic.

Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, intrunita in 27 iulie in sedinta, a decis sa ii solicite lui Kelemen Hunor o intrevedere pentru ca membrii comisiei sa inteleaga de ce ministrul Culturii a decis declasarea masivul Carnic de la Rosia Montana, potrivit Mediafax.

Directia Judeteana pentru Cultura Alba a emis, pe 14 iulie, certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru o parte din masivul Carnic, dupa aprobarea raportului de cercetare arheologica preventiva "Masivul Carnic, Rosia Montana, Romania - proiectul minier Rosia Montana".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO