Boc: Angajarea raspunderii, o lege inspirata din Constitutia franceza
Articolul 114 din Constitutie care reglementeaza angajarea raspunderii Guvernului este inspirat dintr-un articol din Constitutia Frantei, care confera Executivului dreptul de a decide o procedura rapida de adoptare a unei legi, a afirmat premierul.
El a sustinut din nou, la postul de radio Europa FM, ca Guvernului trebuie sa i se permita sa continue procedura angajarii raspunderii in Parlament pentru proiectul legii educatiei.
Premierul Emil Boc si presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Mircea Geoana, respectiv Roberta Anastase, si-au expus, joi, punctele de vedere, in fata Curtii Constitutionale, privind sesizarea Executivului legata de conflictul juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament.
Guvernul a transmis, luni, Curtii Constitutionale o cerere de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Executiv si Parlament, aratand ca acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura depuse ca urmare a angajarii raspunderii.
Curtea Constitutionala a constatat ca angajarea raspunderii Guvernului asupra proiectului Legii educatiei nationale, aflat in dezbatere parlamentara, respectiv la Senat, in calitate de Camera decizionala, nu isi gaseste nicio motivare si apreciaza ca nu exista nicio dovada a vreunui blocaj sau a unei inactivitati parlamentare cu referire la proiectul de lege in discutie.
Sursa: Mediafax
Etichete: guvern, emil boc, curtea constitutionala, Constitutie, asumarea raspunderii,
Dată publicare:
19-11-2010 00:00