Basescu:Ungaria, Polonia se pot baza pe sprijinul nostru la Presedintia UE
Traian Basescu a declarat ca 2011 va fi anul central-european al UE, avand in vedere succesiunea presedintiilor ungare si poloneze, el afirmand ca ambele state se pot baza pe sprijinul Romaniei in indeplinirea obiectivelor propuse.
"2011 va fi anul central-european al Uniunii Europene, avand in vedere succesiunea presedintiilor ungare si poloneze. Ambele state se pot baza pe sprijinul Romaniei in indeplinirea obiectivelor propuse. Gestionarea crizei economice si financiare, implementarea Strategiei Dunarii, continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene, reformarea politicii agricole comune si a politicii de coeziune, actualizarea politicii europene de vecinatate prin abordarea coerenta si integrata a cooperarii regionale, impulsionarea si eficientizarea Parteneriatului Estic reprezinta tot atatea obiective comune ale Romaniei, Ungariei si Poloniei", a declarat Traian Basescu la intalnirea anuala cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.
De asemenea, el a mai spus ca 2011 va fi un an al provocarilor majore pentru Uniune.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Iata cele mai importante declaratii ale presedintelui
• Intr-o uniune de state democratice, asa cum este Uniunea Europeana, regulile stabilite unanim prin reprezentantii lor trebuie respectate de toti membrii.
• Romania este la fel de interesata ca toate celelalte state ale UE de asigurarea securitatii frontierelor Spatiului Schengen.
• Romania si-a indeplinit si continua sa isi indeplineasca obligatiile asa cum s-a constatat si in vizitele de evaluare a indeplinirii angajamentelor pentru aderarea la Schengen.
• Romania cere ca aderarea sa la Spatiul Schengen sa se faca in baza regulilor convenite prin tratatele Uniunii.
• Romania nu poate fi tratata de o maniera discriminatorie, iar orice alta abordare ar crea un precedent periculos si ar avea consecinte negative.
• Integrarea noastra europeana este un proces dinamic si etapizat. Mai intai a fost integrarea. Am progresat pe Mecanismul de Cooperare si Verificare, ne-am indeplinit conditionalitatile pentru statiul Schengen si am obtinut progrese in liberalizarea pietei muncii pentru cetatenii romani.