Basescu: E ilegala scoaterea din lista permanenta a romanilor cu rezidenta in afara sau CI expirate


Ultimul update: Duminica 28 Octombrie 2012 18:40
Data publicarii: Luni 20 August 2012 15:12
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, luni, ca este ilegala scoaterea de pe listele electorale permanente a romanilor cu rezidenta in strainatate, precum si a celor cu actele de identitate expirate. 

Intrebat de jurnalisti despre faptul ca Guvernul considera necesara scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 2,5 milioane de romani cu rezidenta in strainatate, Basescu a raspuns ca listele electorale permanente se fac dupa domiciliul stabil, iar intentia Guvernului este ilegala.

"Da, numai ca listele se fac dupa domiciliu. Stiti ce imi spune treaba asta? Eu i-as intreba, daca au doua milioane jumatate cu rezidenta in strainatate si ei considera in mod ilegal ca nu ar trebui sa fie in listele permanente de aici, de ce au trimis doar 500.000 de buletine de vot in strainatate?", a afirmat Basescu.

De asemenea, intrebat despre scoaterea de pe listele electorale permanente a circa 600.000 de romani identificati ca avand cartile de identitate expirate, Basescu a raspuns ca este ilegala si aceasta masura.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO