Silvio Berlusconi, cel mai colorat personaj al politicii mondiale. Scandaluri, gafe, prostitutie

Dată publicare: 30-05-2011 18:29
Dată actualizare: 16-04-2012 00:40


La 74 de ani, ii place sa i se spuna "Il Cavaliere" - Cavalerul. Silvio Berlusconi isi intretine imaginea de Don Juan si nu-si refuza nimic.

Este insa protagonistul mai multor scandaluri de coruptie, dar si al dosarului "Rubygate", in care este acuzat ca a platit o prostituata minora. Pe de alta parte, cariera sa politica este plina de gafe, care starnesc hohote de ras sau indignare.

Astazi este o zi grea pentru Silvio Berlusconi. In Italia partidul sau a pierdut alegerile locale in doua dintre cele mai importante orase: Milano si Napoli. Electoratul il taxeaza practic dupa nenumaratele scandaluri.

Slabiciunea sa pentru tinere apetisante i-a scandalizat pe italieni dupa ce presa a dezvaluit ca organiza petreceri deocheate la care invita, contracost, domnisoare. Printre ele, si o minora. Care si-ar fi ascuns varsta.

A respins categoric toate acuzatiile, insa nu s-a dezis de pasiunea sa pentru femeile frumoase.

Fiu al unui functionar de banca, Berlusconi a plecat de jos. In studentie, pentru a-si putea plati cursurile a vandut aspiratoare si a cantat pe diverse vase de croaziera. A invatat insa repede sa faca bani, ajungand acum sa detina un imperiu media, dar si echipa de fotbal AC Milan. Cu o avere estimata la 10 miliarde de dolari, a intrat usor in topul celor mai bogati dintre italieni.

Atitudinea nonconformista i-a adus si o cariera politica, presarata cu gafe.

De exemplu, Silvio Berlusconi a starnit hohote de ras, dupa ce a rasturnat pupitrul, unde tocmai rostise un discurs in care ridica in slavi prietenia sa cu presedintele Bush.

Silvio Berlusconi a socat si la o intalnire NATO. Asteptat de cancelarul germaniei Angela Merkel, "Il Cavaliere" a coborat nepasator din masina cu telefonul la ureche ignorand-o complet pe doamna. N-a trecut necomentat nici momentul in care Berlusconi a sarutat mana liderului libian Muammar El Gaddafi.

Usor nu i-a fost in 2009 cand un italian l-a lovit in plina figura cu o statueta. A pierdut atunci doi dinti si s-a ales cu nasul spart.


VIDEO PROTVPLUS.RO