Mesajul lui Berlusconi pentru romani: "Am depasit problema romilor"

Ultima actualizare: 06-10-2012 20:55

Vizita importanta la nivel inalt: Silvio Berlusconi ne este oaspete impreuna cu 4 ministri din Guvernul sau. Italienii s-au intalnit deja cu premierul Emil Boc si omologii lor romani. Berlusconi a abordat inclusiv tema romilor.

Silvio Berlusconi a venit la Palatul Victoria direct de la aeroport. Aderararea Romaniei la Spatiul Schengen a fost principala tema de discutie intre cei doi sefi de Guverne.

Relatiile tensionate din cauza subiectului romilor au parut de domeniul trecutului.

"Am depasit toate acele probleme create in urma cu 2 ani referitor la romanii din Italia" a spus premierul italian.

In contextul discutiilor despre criza economica globala, Berslusconi nu s-a ferit sa-l felicite pe Emil Boc pentru masurile de austeritate luate.

Vizita de doua zile la Bucuresti a premierului italian vine intr-un context extrem de favorabil relatiilor bilaterale Romania - Italia. Este de notorietate relatia speciala pe care presedintele Traian Basescu o are cu Silvio Berlusconi - la toate intalnirile la nivel inalt au fost mereu vazuti discutand intens.

Memorabile raman imaginile care au facut inconjurul continentului, anul trecut, in noiembrie. Dupa o conversatie aprinsa Basescu- Sarkozy, premierul italian a facut un gest cel putin interpretabil, prin care parea a-i da dreptate sefului de la Cotroceni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO