“Il Cavaliere” a pierdut Milano la alegerile locale. Reactia premierul Italian, aflat la Bucuresti

Dată publicare: 31-05-2011 07:22
Dată actualizare: 19-10-2012 13:07


Coalitia de centru dreapta a lui Silvio Berlusconi a suferit o usturatoare infrangere in alegerile locale, pierzand primariile de la Milano si Neapole. Scrutinul a fost considerat un test pentru Berlusconi, implicat in diverse scandaluri.

De la Bucuresti, unde a venit in vizita, "Il Cavaliere" a lansat un mesaj combativ: "Majoritatea guvernamentala ramane unita si hotarata. De fiecare data cand sufar o infrangere, eu imi triplez fortele!"

"Am eliberat Milano!" - au scandat sustinatorii noului primar, Giuliano Pisapia, candidatul stangii, care a invins-o pe Letizia Moratti, fost primar si candidat al partidului de guvernamant, cu o diferenta mai mare de zece procente. "E o avalansa care va ajunge pana la Roma si va face sa cada guvernul" - a spus, entuziasmat si plin de speranta, unul din sustinatorii invingatorului.

Capitala economica a tarii, Milano este si orasului natal al lui Silvio Berlusconi, sediul imperiului sau mediatic Fininvest si fief electoral al dreptei de 18 ani. Iar in ultimii 15 ani, stanga n-a reusit nici macar sa-si impinga un candodat in turul doi de scrutin.

Constient de miza acestor alegeri, "Il Cavaliere" a incercat pana in ultimul moment sa stranga ceva capital politic pentru fostul primar, agitand spectrul terorismului si al imigratiei clandestine, in special problema tiganilor.

In mod evident, insa, alegatorii nu s-au lasat influentati de acesat retorica electorala. Acum - spun analistii - Berlusconi va face tot posibilul sa anuleze impactul infrangerii de la Milano. Si chiar daca vor fi alegeri generale anticipate, scrutinul nu va fi programat mai devreme de primavra anului viitor.


VIDEO PROTVPLUS.RO