Bănescu (BOR), după scandalul AUR: Creştinism vs huliganism - Un creştin nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului
Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, spune că un creștin real „nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului și nu scuipă spre alţii”, făcând referire la acțiunile violente de miercuri ale partidului AUR.
„Creştinismul nu este niciodată la cuţite cu realitatea. E mereu decent şi profund realist. Niciodată strident, niciodată simplist. Un creştin real nu agresează, nu înjură de toţi zeii invocând mama adversarului, nu scuipă spre alţii şi mai ales în sus, nu urlă, mai ales la microfon (îi înţelege utilitatea), nu se dă în spectacol, întrucât simte ridicolul, nu (se) filmează compulsiv, nu strigă imperativ”, este mesajul postat de Vasile Bănescu pe Facebook.
Scandal pornit de AUR
Membrii partidului AUR au fost, miercuri, protagoniştii unor scene violente, atât în Parlament, cât și în afara lui, unde au protestat față de proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie. Proiectul a fost votat în unanimitate în comisiile parlamentare, dar a fost interpretat greșit de membrii partidului AUR, care au recurs la violențe.
În afara Parlamentului, protestatarii AUR au scandat, au fost violenți și chiar au trecut la amenințări. Ajunși în mijlocul protestatarilor, câțiva parlamentari au fost chiar loviți, scuipați și amenințați cu moartea de cei de la AUR
Fostul premier al României, Ludovic Orban și Csoma Botond, deputat al UDMR, au fost agresați miercuri dimineață, când au încercat să între în Palatul Parlamentului.
A fost tensiune și în Parlament. Pentru că lucrurile să nu degenereze, în sala de plen au venit ofițeri de la direcția de protecție a Parlamentului, iar aleșii au primit - pentru prima dată - microfoane mobile, pentru a-și putea duce la capăt dezbaterile.
Legea inițiată de ministerul Familiei urmărește însă exact opusul, adică prevenirea separării copiilor de familii.
Legea de la care ar fi plecat totul conține mai multe măsuri menite să PREVINĂ separarea copiilor de familiile lor și nicidecum să fie luați de lângă părinți, așa cum susțin reprezentanții AUR.
Guvernanții reglementează, astfel, mai clar, pașii pe care atât autoritățile locale, cât și părinții din medii defavorizate îi pot face pentru a nu ajunge în situația de a nu-și îngriji copiii cum trebuie. Potrivit documentului, în cazul famiilor extrem de sărace în care părinții nu lucrează și nu au niciun venit ori sunt bolnavi, nu au locuința lor și trăiesc în spații provizorii sau improvizate, dar și în cazul mamelor minore, autoritățile locale vor întocmi un plan de servicii prin intermediul cărora vor primi consiliere.