Avioanele F-16 Fighting Falcon au intrat sub comandă națională. Mesajul premierului

Ultimul update: Joi 14 Martie 2019 13:35
Data publicarii: Joi 14 Martie 2019 10:33
Categorie: Politic

Premierul Viorica Dăncilă a participat la activităţile prilejuite de introducerea în serviciul de luptă permanent poliţie aeriană, sub comandă naţională, a aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

La final, premierul Viorica Dăncilă a ținut un discurs:

Sunt onorată să particip alături de dvs. la acest moment important pentru Forţele Aeriene Romane: introducerea în serviciul de luptă permanent Poliţia Aeriană, sub comanda naţională, a aeronavelor multiroll F-16.

Este o zi importantă pentru Forțele Aeriene Române, care pot opera de astăzi pentru apărarea spațiului aerian național cele mai performante aeronave de luptă din dotare, dar şi pentru România, care a reuşit să întărească în mod semnificativ capabiltiatile noastre de apărare.

Modernizarea forţelor noastre aeriene a cunoscut rezultate importante în ultimii ani. Dotarea cu avioane avansate din punct de vedere tehnologic, care şi-au demonstrat eficiența în cadrul NATO şi care permit abordarea unui spectru larg de misiuni, contribuie la descurajarea oricăror intenţii ostile care pot proveni din această zonă geografică.

Guvernul va acorda sprijinul necesar pentru continuarea acestui proces de modernizare, esenţial pentru consolidarea posturii de apărare a ţării noastre şi pentru creşterea profilului României ca furnizor de securitate.

Celebrăm 15 ani de la aderarea la NATO, iar România dovedeşte încă o dată că îşi asumă cu responsabilitate poziţia de partener serios şi responsabil, un adevărat pilon de stabilitate în regiunea Marii Negre.

După cum ştiţi, în ianuarie am avut o întrevedere cu secretarul general NATO. Contribuţia ţării noastre la întărirea securităţii comune, la consolidarea NATO că alianţa puternică şi sigură e recunoscută şi apreciată. Profesionalismul şi dedicarea militarilor noştri fac cinste României şi onorează drapelul sub care îşi desfăşoară misiunile.

Ca stat care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, dar şi ca membru activ al comunităţii europene şi NATO, România acorda o atenţie deosebită parteneriatului NATO-UE. În ceea ce priveşte dimensiunea de securitate, acţiunile comunităţii europene trebuie să fie complementare celor ale Alianţei, mai ales în contextul provocărilor comune.

Atât la Bruxelles, cât şi aici în faţa dumneavostră, aş dori să subliniez că România va continua să rămână un partener de încredere, ferm angajat în consolidarea alianţei trans-atlantice. Ne-am îndeplinit şi vom continua să îndeplinim toate responsabilităţile ce ne revin ca partener NATO. Participăm activ la misiunile comune în teatrele de operaţii. Suntem deja în al treilea an de alocare a 2 procente din PIB pentru Apărare, nivel pe care îl vom menţine.

 

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit vine la Bucureşti. Întâlniri cu Iohannis şi Dăncilă
Negociatorul-şef al UE pentru Brexit vine la Bucureşti. Întâlniri cu Iohannis şi Dăncilă
VIDEO PROTVPLUS.RO
Victor Ponta
Propunerea lui Ponta pentru PNL, USR, ALDE și UDMR: "Ce facem cu țara asta?"
Teodorovici a încercat să justifice că l-a făcut pe Cîţu "urât" şi "prost". Ce a ieşit
Anunț privind modificarea OUG 114: "Nu o facem din constrângere"
Judecătorii i-au dat lui Dragnea o lună să se deplaseze și la instanță. Ce spun medicii
Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile de președinte al Camerei Deputaților
Tăriceanu susține că va trebui găsită o ”modificare” la OUG 114
Nicolae Bacalbasa, Florin Roman
Bacalbașa liniștește PSD în cazul lui Dragnea: ”Nu este o afecțiune letală”
PNL se mărește. Un partid va fi absorbit de formațiunea condusă de Orban
Șerban Nicolae: Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor ar trebui să investigheze și bănci
Dăncilă, atac la #șîeu: Se pot face autostrăzi, dar ”nu făcând circ şi declaraţii politice”
Viorica Dăncilă: Industria auto este unul dintre pilonii creşterii economiei româneşti
Carmen Dan către Cioloş: Aţi uitat să daţi banii înapoi pentru Cuminţenia Pământului