Alesii vor pensii speciale si pentru angajatii din Parlament. Suma pe care ar incasa-o un functionar dupa 14 ani de munca
Dupa ce si-au votat pensii speciale, care pot ajunge si la 1.000 de euro pe luna, alesii se ingrijesc acum si de batranetile subalternilor.
Functionarii publici de la Parlament ar putea beneficia si ei de pensii speciale, care pot ajunge la 80 la suta din media veniturilor realizate in ultimul an dinaintea pensionarii. Initiatorul legii este deputatul PSD Anghel Stanciu, acelasi care a avut ideea pensiilor speciale pentru parlamentari.
Anghel Stanciu, deputat PSD: "Va rog sa aveti amabilitatea de a vota pentru un corp profesional de elita, care nu vine sa se califice la locul de munca."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anghel Stanciu, de la PSD, este cel care vrea pensii speciale pentru angajatii de la Parlament. Tot el este cel care a facut lobby pentru pensiile alesilor.
Potrivit textului din lege, functionarii de la Parlament vor primi pensie speciala, care se va adauga celei obisnuite, pentru limita de varsta.
"La implinirea varstei de pensionare, functionarii publici parlamentari care au lucrat cel putin 14 ani la Parlament beneficiaza de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni inainte de data pensionarii", se spune in proiectul de lege.
Iar valoarea acesteia va fi de 80% din veniturile functionarilor din ultimul an, cu conditia sa fi lucrat la Parlament cel putin 14 ani. Cu alte cuvinte, la un salariu de 4.000 de lei in ultimul an inaintea pensionarii, acestia ar putea incasa o pensie speciala lunara de 3.200 de lei.
Ruxandra Jipa, senator UNPR: "Sa votam, pentru ca acesti oameni lucreaza alaturi de noi si cred ca merita."
Opozitia acuza insa ca principala grija a unora de la putere este sa isi asigure o batranete linistita.
Marinica Dinca, senator PNL: "Imi doresc sa avem oameni din ce in ce mai bine platiti, oamerni cu pensii din ce in ce mai mari, dar pe principiul echitatii. Nu poate unul sa traiasca cu 300 sau cu 500 de lei si altii cu 5.000, cu 7.000, cu 10.000 de lei."
Daca legea va fi adoptata, aproximativ 400 de functionari din parlamentari iesiti la pensii vor beneficia de ea. Ultimul cuvant il va avea insa presedintele Klaus Iohannis, care nu a promulgat inca pensiile speciale pentru senatori si deputati.
Sursa: Pro TV
Etichete: pensii speciale, functionari publici, Parlament,
Dată publicare:
24-06-2015 19:37