Alegeri locale 2012. Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, NU mai candideaza pentru un nou mandat


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 09:03
Data publicarii: Vineri 27 Aprilie 2012 08:37
Categorie: Alegeri Locale 2012
Gheorghe Ciuhandu

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat, joi seara, intr-o emisiune la un post local de televiziune ca nu va mai candida pentru un nou mandat de edil sef, ci pentru Consiliul Local Timisoara.

El a precizat ca l-a propus drept candidat al PNTCD la primarie pe actualul viceprimar Adrian Orza. De asemenea, Ciuhandu a spus ca nu va mai candida pentru cel de-al cincilea mandat de primar deoarece implineste varsta de pensionare si doreste sa se dedice familiei.

"In primul rand, vreau sa va spun ca n-am sa mai candidez pentru al cincilea mandat din mai multe considerente. Unul ar fi cel personal, implinesc in iulie 65 de ani, am varsta de pensionare. in al doilea rand, vreau sa ma dedic mai mult familiei. Am facut multe pentru acest oras, ceea ce nu se stie este ca las un buget echilibrat, al doilea dupa Bucuresti", a declarat Gheorghe Ciuhandu in cadrul unei emisiuni de televiziune.

Primarul spune ca este o decizie pe care a luat-o foarte greu si ca nu are niciun motiv sa se teama de un competitor in conditiile in care sustine ca este in frunte in toate sondajele.

"Foarte multa lume zambea si radea, pentru mine a fost o problema de maxima responsabilitate, atat fata de mine ca individ, cat si fata de familie. Am facut si o analiza politica si cu tot respectul, nu am venit sa ma laud, dar in toate sondajele care le-am vazut este clar ca sunt in frunte, deci n-as avea niciun motiv sa ma tem de un competitor si n-am sa fac treaba asta. M-am gandit ca am avut langa mine oameni tineri carora le-am dat sanse sa creasca.

Oamenii acestia, timp de mai multi ani, si daca ar fi sa ma refer expres la domnul Orza (Adrian Orza - n.r.), au fost oameni care m-au ajutat ani de zile, au fost oameni care au crescut ca si performanta si calificare profesionala. Am gandit ca in momentul de fata pot linistit sa fac aceasta schimbare. Evident ca am multe de facut, sper sa mai am timp suficient in viata ca sa le fac", a adaugat Ciuhandu.

El a subliniat, in aceeasi emisiune, ca i-a propus actualului viceprimar Adrian Orza sa candideze pentru functia de primar al Timisoarei. "Eu i-am propus pe domnul Adrian Orza pentru primarie si pe domnul Marius Carceie la judet (la Consiliul Judetean Timis - n.r.). Din informatiile pe care le am, sunt competitori redutabili", a declarat Gheorghe Ciuhandu.

La emisiunea postului local de televiziune a fost prezent si Adrian Orza, care, fiind intrebat daca isi asuma aceasta candidatura, a spus ca este "dispus". Gheorghe Ciuhandu a tinut sa precizeze ca nu se va retrage din politica si ca va candida pentru un post in Consiliul Local Timisoara. "Eu voi candida la Consiliul Local. Sunt cap de lista la Consiliul Local Timisoara. Am dorit neaparat sa fiu cap de lista", a spus Ciuhandu.

Actualul viceprimar al Timisoarei Adrian Orza are 43 de ani, este necasatorit si detine functia respectiva din anul 2000. Orza a absolvit in 1994 Universitatea Tehnica Timisoara, Facultatea de Electrotehnica, iar in 1997 a absolvit Universitatea Tehnica Timisoara, Facultatea de Management in Industrie si Transporturi.

In perioada 1995 - 2000, Adrian Orza a fost sef al biroului de marketing si apoi director general al Fabricii de tigarete Timisoara, potrivit CV-ului publicat pe site-ul Primariei Timisoara. Potrivit declaratiei de avere, Adrian Orza nu detine terenuri si nici locuinte, insa are un autoturism Peugeot 106 achizitionat prin Programul "Rabla" in anul 2009.

La capitolul "Active financiare", Orza are trecut, in declaratia de avere, 40.000 de lei si 12.000 de euro, conturi deschise la trei banci in 1999 si 2008. Singurul sau venit este cel incasat ca viceprimar, respectiv 89.581 lei pe an.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO