AEP nu va rambursa PSD banii cheltuiţi în campanie. Despre ce sumă e vorba

25-09-2019 22:51

Constantin-Florin Mituletu-Buica, vicepresedinte al Autoritatii Electorale Permanente

Autoritatea Electorală Permanentă a respins rambursarea către PSD a sumei cheltuite de partid în campania pentru europarlamentare, pe motiv că persoana împuternicită nu a prezentat semnătura preşedintelui de atunci al partidului.

Potrivit preşedintelui AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, este vorba despre 3,38 milioane de lei.

„Exista o semnătură care nu era susţinută de un mandat al preşedintelui în funcţie. Deşi aceste documente au fost depuse ulterior deciziei de nerambursare, noi, ca autoritate, la acest moment nu mai putem face absolut nimic, deoarece toate documentele au intrat în circuitul civil, potrivit legii noi nu mai pute anula decizia”, a declarat, miercuri seară, Constantin-Florin MItuleţu-Buică, citat de News.ro.

Mituleţu-Buică a arătat că nu a existat un document „din care să reiasă clar împuternicirea, că domul Drăghici avea reprezentarea legală din partea preşedintelui în funcţie”, astfel încât să se poată acorda rambursarea.

Preşedintele AEP a precizat că autoritatea s-a adresat de trei ori PSD, dar partidul nu a răspuns, iar termenul legal de 60 de zile în care partidul ar fi putut răspunde a expirat.

Liderul AEP a adăugat că PSD se poate adresa instanţei de judecată care poate admite sau respinge rambursarea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO