Avocata lui Adrian Severin: "A ţinut cursuri de analfabetizare cu deţinuţii"

22-01-2018 16:51

Adrian Severin poate fi eliberat din închisoare, deşi nu a ispăşit decât un sfert din pedeapsa de patru ani de detenţie pe care a primit-o pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

El fusese dat în vileag de jurnalişti britanici în timp ce acceptă bani ca să introducă amendamente în Parlamentul European. Fostul europarlamentar şi cândva ministru de Externe a mai făcut o cerere de eliberare condiţionată la doar câteva luni după încarcerare, dar fără succes.

Fostul demnitar a apelat la toată artileria de argumente ca să fie convingător. Este bolnav şi vrea să îşi reîntâlnească medicul curantiar avocatul lui spune în spatele gratiilor s-a comportat ca un veritabil profesor universitar.

"Considerăm că prin prelungirea detenției nu s-ar face niciun bine omenirii”, a spus avocatul lui Severin, Alexandra Dogaru. „A fost o persoană disciplinată. Deși a scris lucrări științifice, dar nu a beneficiat de reducerea fracțiilor în baza lucrărilor sau a muncii prestate. A avut un comportament adecvat pe perioada de deținere."

Aceasta a precizat că fostul europarlamentar a ajutat deţinuţii. "Dumnealui a ţinut cursuri de analfabetizare şi învăţare a limbii române, conferinţe, dezbateri, a participat la revista penitenciarului şi a ajutat constant deţinuţii care nu cunoşteau limba română", le-a declarat avocatul jurnaliştilor.

Adrian Severin poate fi eliberat condiţionat mai devreme pentru că are peste 60 de ani. La cele 14 luni executate i se adăugă zile câştigate graţie recursului compensatoriu, pentru condiţiile proaste din penitenciar. Ba chiar insistă că putea fi liber încă de acum 24 de zile.


VIDEO PROTVPLUS.RO