Adrian Severin: ”Să avem corupție acolo unde ea este și nu ar trebui să o avem”

Ultimul update: Vineri 14 Decembrie 2018 16:53
Data publicarii: Vineri 14 Decembrie 2018 16:38
Categorie: Actualitate

Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, eliberat din închisoare la începutul acestui an, a declarat, vineri, la sediul ÎCCJ, că ”amnistia şi graţierea este absolut necesară pentru liniştirea spiritelor în societatea românească”.

Severin a afirmat că pe el, personal, această eventuală OUG privind amnistia și grațierea nu l-ar ajuta cu nimic, însă ”este absolut necesară magistraţilor, care vor răspunde într-o zi pentru abuzurile pe care le-au făcut”.

"Nu-mi este de ajutor absolut nimic, în afară de ceea ce reprezintă o soluţie legală de fond, care să ateste ceea ce am spus întotdeauna, că nu exista niciun motiv de condamnare.

Însă, în ceea ce priveşte amnistia şi graţierea, pentru că se discută enorm de acest subiect, eu am spus că pe mine nu mă interesează, dar pentru că subiectul este fierbinte vreau să spun că amnistia şi graţierea este absolut necesară pentru liniştirea spiritelor în societatea românească, pentru revenirea la o atmosferă calmă în societatea românească şi aş mai adăuga că este absolut necesară magistraţilor, judecători şi procurori, care vor răspunde într-o zi pentru abuzurile pe care le-au făcut.

Eu nu am niciun fel de sentiment de revanşă şi cred că ar fi foarte bine ca toată lumea să se liniştească, să tragem linie - am greşit, unii, alţii, mai mult, mai puţin. Haideţi să ne împăcăm, unii au fost condamnaţi, unii şi-au ispăşit pedeapsa, pe drept, pe nedrept, nu mai putem face diferenţa. Sigur că unii sunt vinovaţi, au făcut lucruri rele, alţii ştim că sunt nevinovaţi, s-a dovedit că sunt nevinovaţi.” - a spus fostul europarlamentar PSD.

Nu în ultimul rând, Adrian Severin a declarat că România nu ar trebui să mai aibă corupție în justiție, ”să avem corupție, în fine, acolo unde ea este, și nu ar trebui să o avem nicăieri”.

”Trebuie să tragem linie, am spus, foarte bine! Să vedem cine, ce a greșit și să închidem acest capitol, pentru ca după aia să ne putem ocupa liniștiți și bine de lupta împotriva corupției. Să nu mai avem corupție în justiție, să avem corupție, în fine, acolo unde ea este, și nu ar trebui să o avem nicăieri, evident, și acolo ea trebuie combătută.

Dar să o combatem cu un instrument care nu mai suferă de plaga propriei sale boli, ținând de corupție” - a mai spus Severin.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv de ÎCCJ în noiembrie 2016 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, însă el a efectuat doar un sfert din pedeapsă, pentru că are peste 60 de ani.

Severin a fost dat în vileag de jurnalişti britanici în timp ce accepta bani ca să introducă amendamente în Parlamentul European.

El și-a executat pedeapsa la Penitenciarul Rahova.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Adrian Severin: Serviciile secrete ar trebui să știe pe ce căi a corupt Comisia de la Veneția
Adrian Severin: Serviciile secrete ar trebui să știe pe ce căi a corupt Comisia de la Veneția
VIDEO PROTVPLUS.RO
asistat social vaslui
Primele explicații ale asistatului social din Vaslui care a sunat la 112 pentru a fi deszăpezit
Intervenție riscantă a pompierilor la o casă în flăcări. În interior se afla o butelie
Un șofer care a făcut pană în Sălaj, ajutat de polițiști. Mesajul agenților
Parchetul General a făcut precizări despre efectele deciziei CCR privind protocoalele SRI
Imagini apocaliptice pe Transalpina. Vântul a atins 100 de km/h. VIDEO
Prună, despre recursul compensatoriu: "În varianta iniţială ar fi ieşit 1700, nu 11.000”
Dan Dungaciu
Dan Dungaciu, despre Brexit: "Cred că există o mare frustrare în Marea Britanie"
Reacţia Jandarmeriei după ironiile la adresa clipului despre Eminescu. "Patul lui Procust"
Răsturnare de situaţie în cazul semafoarelor "sabotate". Ce au descoperit anchetatorii
Flăcări uriaşe într-un bloc din Timişoara. Oamenii au fugit, îngroziţi
Marinar, căutat în Dunăre. Acțiunea de salvare se desfășoară cu dificultate
APADOR-CH consideră ”ridicol excesul de zel al poliției” în cazul protestului cu vopsea