Ce poti afla daca iti intrebi sotul care a fost prima lui iubire. Un secret vechi de 200 de ani

Ultima actualizare: 29-11-2014 07:05

La “Omul care aduce cartea”, Dan C. Mihailescu prezinta un volum mai putin cunoscut al autorului celebrelor romane “Rosu si negru” si “Manastirea din Parma”

Scrise pe vremea cand la noi abia se incheia rascoala lui Tudor Vladimirescu, eseurile despre iubire ale lui Stendhal sunt extrem de actuale si azi. Autorul “Manastirii din Parma” distinge intre patru tipuri de iubire: pasiune, de gust, fizica si din vanitate. “Iubirea fizica e atunci cand treci cu trasura pe un camp, vezi o tarancuta durdulie la cules, cobori din trasura si o seduci. Iubirea din vanitate e din orgoliu, cand te oglindesti in iubita”. Cat despre celelalte doua tipuri de iubire, va trebui sa le descoperiti in materialul video.

Stendhal vorbeste in eserurile sale si despre ubirea la italieni, francezi, englezi, americani si spanioli – pe italieni punandu-i pe primul loc. Iar sfatul sau secret pentru doamne este sa cerceteze cu atentie prima iubire a sotului sau iubitul, fiindca acolo ii pot gasi eul ascuns, adevarata fire. „Acolo il vedeti intr-adevar pe el cu asteptarile si indeciziile sale”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO