De la Abba si Depeche Mode, la ghiozdanele cu Azorel si cozile la unt. Cum arata o incursiune prin Bucurestiul anilor ‘80
“Povestiri de pe Calea Mosilor”, de Adina Popescu, este cartea pe care Dan C. Mihailescu o recomanda, in special, celor care vor sa isi aminteasca vremurile Bucurestiului de demult.
Adina Popescu, redactor la revista “Dilema Veche”, propune un volum de literatura minimalista, cu teme socio-psiho-sentimentale. Cartea “Povestiri de pe Calea Mosilor” rememoreaza perioada anilor ’80 din Bucuresti, vazuti prin ochii unei fetite de nu mai mult de 10 ani, cat avea autoarea la acea vreme.
Personalitatea scriitoarei se reflecta in paginile cartii. Adina Popescu, personaj in propria-i poveste, are acea seriozitate a copilului usor imbufnat, atent sa nu supere pe nimeni, nici parintii, nici pe “tovarasa”.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Familia Adinei este una normala, colegii sunt ca si in zilele noastre - unii mai indolenti, altii mai tocilari, in schimb sunt descrise si lucrurile specifice perioadei comuniste. Nu lipsesc inuraturile (dar doar in intimitatea familiei) facute de tata la adresa lui Ceausescu, ghiozdanele cu Mihaela si Azorel, sau cozile la unt.
Urmeaza primele invidii, gelozii, dar si “inaripari sentimentale. Evolutia muzicala cunoaste un parcurs interesant, de la Abba si Depeche Mode la Metallica, ce coincide cu prima geaca, luata de la magazinul Cocor. Autoarea povesteste si despre caietele “oracol” si prima poezie publicata (la numai 8 ani), ce s-a numit, cum altfel, “Cutezatorii”.