Românii care readuc speranța. Cum pot fi ajutați copiii cu probleme oncologice din toată țara

Ultima actualizare: 26-06-2020 20:33

"Îngeri pe pământ", așa sunt numiți voluntarii din grupul "șofer de suflet", care transportă în fiecare zi copiii cu probleme oncologice la tratament.

În toată țara, multe familii trăiesc o adevărată dramă, care se adaugă la suferința provocată de boală. Pur și simplu, nu își permit să le asigure copiilor transportul către spital.

Din fericire, acum au apărut oameni care își rup din timpul lor și aleargă dintr-un loc în altul, pentru a rezolva această problemă gratuit!

Ora 6 dimineaţa, un sat de lângă Braşov. O maşină opreşte în faţa unei porţi. Din curte ies o mamă cu ochii nedormiţi şi un copil speriat. Este Matei, are 3 ani şi o boală cu un nume mult prea complicat.

La volan este Bogdan care îi duce pe aceşti oameni gratis până la Institutul oncologic din Bucureşti. Bogdan face parte din grupul "şofer de suflet".

În acelaşi timp, din Bucureşti, Marian porneşte spre un sat din Giurgiu.

Marian s-a întors de câteva luni din Franţa. Lucrează într-o companie şi în timpul liber face voluntariat.

După o oră şi jumătate, ajunge în faţa unei porţi unde îl aşteaptă o mamă şi copilaşul ei. Şi Mario are probleme oncologice. În mod normal ar trebui să meargă săptămânal la doctor. N-a mai ajuns de 3 luni.

Anisoara, mamă: "Nu aveam cu ce. Trebuia să mergem cu transportul unde era foarte multă aglomeraţie, ne era teamă să nu îl îmbolnăvesc cu virusul ăsta".

Aşa că au stat acasă. Iar în această situaţie sunt sute, poate mii de cazuri în toată ţara. Oameni care nu au cum sau cu ce să ajungă la doctor. Pentru aceşti copii, orice întârziere a tratamentului poată fi fatală. Aşa a apărut grupul "şofer de suflet", organizat de voluntarii care se ocupă de MagiCamp, tabără pentru copiii cu probleme oncologice.

Comunitatea "şofer de suflet" are în acest momenmt 63 de membri care au parcurs până acum mii de km în toată ţara, cărând pacienţi dintr-un loc în altul. Privind la aceşti oameni realizezi că suntem pe drumul cel bun şi că începem şi noi să învăţăm să dăruim şi să pricepem că împreună ne facem bine. Ei s-au pus pe treabă.

Bogdan Ciuhat, director Magicamp: "De fiecare dată când apare o nevoie şi părinţii mă sună, scriu pe grup şi specific avem de adus o familIe din localitatea x la y".

Între timp, Mario a ajuns la spitalul din Giurgiu unde va sta internat până duminică. Tot Marian o să-l ducă înapoi acasă. Şi Matei a ajuns, după câteva ore, la Institutul Oncologic din Bucureşti. Pentru familiile acestor copii ajutorul oferit de voluntari înseamnă enorm.

În acelaşi loc, câteva ore mai târziu, Sorina, o corporatistă, preia o mamă şi un copil.

Sorina Luca, voluntar: "Vreau din ceea ce viaţa mi-a oferit mie şi mi se pare că mi a oferit un pic mai mult să dau altor oameni, cărora soarta nu le a fost atât de prietenoasă".

Pornesc spre un sat din Teleorman. Cine doreşte să se alăture acestui de grup de voluntari poate afla detalii pe magichelp.ro.

Voluntarii se ocupă şi cu aprovizioanarea spitalelor cu echipamente de protecţie, trimit lunar peste 400 de pachete cu alimente şi produse de igienă familiilor cu probleme şi se ocupă de cazarea părinţilor în cele 20 de case "Magichome" din toată ţara, gratuit.

Noi toţi putem ajuta această poveste să meargă mai departe. Cu un sms la 8864, cu mesajul "MAGIC", donaţi 4 euro pe lună iar pe Magicamp.ro găsiţi formularul prin care puteţi direcţiona 3,5 la sută din impozitul pe venit. Împreună ne facem bine!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO